Jedan savršeni stan u Zagrebu

Jedan savršeni stan u Zagrebu

iva-dudukovic-stan-16

Možda se sjećate da smo u ovom stanu već bili. Snimali smo uskršnji stol, zatim tko stoji iza Studija Eventastic, ali morali smo se vratiti i jednu priču posvetiti samo prostoru. Smješten u strogom centru Zagreba, apsolutno nas je oduševio. I ne toliko besprijekornim uređenjem, lijepim i skladnim komadima namještaja, već obiteljskom toplinom kojom odiše i koju ćete osjetiti već s vrata.

iva-dudukovic-stan-17

Iva Duduković, vlasnica distributerske tvrtke za Smeg u Hrvatskoj i drugi dio tima studija Eventastic, ovdje živi sa svojom četveročlanom obitelji. Adaptaciju starog zagrebačkog stana i njegovo pretvaranje u modernu oazu za život prepustila je u ruke arhitektici Vlatki Čizmić. Zajedničkim snagama nalazile su rješenja za svaku prostoriju kako bi došle do konačnog rezultata.

iva-dudukovic-stan-19

iva-dudukovic-stan-22

iva-dudukovic-stan-21

Prozračni stan iz snova

Prostrani hodnik s jedne strane vodi u otvoreni dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom. Tu je centar svih dnevnih aktivnosti, veliki kauč smješten ispred multimedijalnog centra, veliki stol za blagovanje uvijek ukrašen svježim cvijećem te kuhinja odvojena šankom od ostatka prostorije. Od detalja najviše se ističu obiteljske fotografije kojima je ispunjen cijeli jedan zid.

iva-dudukovic-stan-26

Iako je sve suvišno uklonjeno, stan ne izgleda hladno, naprotiv, svaka sitnica je na svojem mjestu i ima svoju funkciju. A ako ne pazite, vjerojatno ćete se spotaknuti na dječju igračku koja je ostala od igre i stoji negdje pored kauča. I slatko se nasmijati.

iva-dudukovic-stan-24

U kuhinji se pak, osim najčešće upotrebljavanih aparata, sve suvišno skriva iza panela kuhinjskih elemenata što daje osjećaj prozračnosti i čistoće.

iva-dudukovic-stan-23

Najslađe dječje sobice

Vratite li se iz boravka u hodnik, druge dvije strane vode u spavaću i dječju sobu djevojčice, dok se na suprotnoj strani kroz radnu sobu dolazi do carstva dječaka.

iva-dudukovic-stan-15

U slatku malu ružičastu sobu dvogodišnjakinje zaljubili smo se na prvi pogled. Prevladavaju pastelne boje, kombinacija ružičaste, sive, bež i bijele uz mnoštvo slatkih detalja. Zidovi su ispunjeni zlatnim točkicama, svaki kutak najdražim plišancima, a od ormara male buduće fashionistice nismo mogli odvojiti pogled.

iva-dudukovic-stan-9

iva-dudukovic-stan-3

iva-dudukovic-stan-20

Dječakovo skriveno carstvo pak obiluje tamnijim nijansama i jednako simpatičnim detaljima. Siva se isprepliće s plavom, a na svakom koraku pronaći ćete superjunaka. I puno prostora za slobodnu igru.

Odlična kombinacija boja vlada i u spavaćoj sobi roditelja gdje bež i bijela umiruju. Panel odvaja veliki bračni krevet od male kupaonice što daje zanimljiv dojam cijeloj sobi. A kao i sve drugo, suvišno skriva se iza panela što pridonosi prozračnom osjećaju cijelog doma.

iva-dudukovic-stan-12

iva-dudukovic-stan-13

iva-dudukovic-stan-14

iva-dudukovic-stan-1

iva-dudukovic-stan-10

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori