Što nas sve očekuje na ovogodišnjem Ja Bih festivalu?

Što nas sve očekuje na
ovogodišnjem Ja Bih festivalu?

Mirza Redžepagić

Festivala pod nazivom Ja Bih…5 dana Sarajeva u Zagrebu 2018. održat će se od 02. do 06. listopada i predstaviti programe različitih sadržaja gdje će svatko uspjeti naći nešto za sebe. Ovaj Festival je rezultat višegodišnjeg rada Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH iz Zagreba i težnje za uspostavljanjem intenzivnog kulturnog dijaloga između Zagreba i Sarajeva, ali i promicanjem kulturne baštine i stvaralaštva u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Ismeta Dervoz

ŠTO SE DONOSI JA BIH … 5 DANA SARAJEVA U ZAGREBU?

Svečano otvorenje Festivala bit će 02. listopada u Muzeju Mimara gdje će biti održan „Sarajevski piknik prijateljstva“, a koji će uveličati cijenjeni gosti iz Sarajeva glazbenica Ismeta Dervoz, fotograf Milomir Kovačević Strašni i glumac Elmir Jukić. Istu večer, proslavu će obogatiti i koncert „Bosanski Lonac“ u izvedbi Mirze Redžepagića i Kenana Mačkovića.

Milomir Kovačević Strašni

Nakon svečanog otvorenja i koncerta, drugi i treći dan Festivala rezervirani su za prikazivanje filmskih djela. 03. listopada u 20:00 sati bit će prikazan igrani film „Žaba“ redatelja i gosta Elmira Jukića u kinu Kinoteka. 04. Listopada, također u Kinoteci, na programu su dokumentarni film Sabrine Begović Čorić i Nejre Latić Hulusić „Undercovered – Ispod marame“, a potom „Nazif Gljiva“ Arijane Saračević Helač.

Elmir Jukić

U petak, 04. listopada u 20:00 sati imat ćete priliku pogledati dvije epizode TV serijala „ Hoću kući 2“ Ademira Kenovića koja je osvojila brojna srca gledatelja Al Jazeera Balkans TV. Večernji sati rezervirani su za svjetski zvuk s mostarskim potpisom, bend „Tale Quale“ koji će održati svoj koncert i na scenu donijeti jedinstvenu glazbenu kombinaciju.

Tale Quale

Posljednji dan Festivala, 06. listopada u 11:00 u Ininoj kući udruga spajaLICA bit će održana glazbena radionica „Muzički centar Pavarotti Mostar“ Atille i Azre Aksoj ,učenika glazbeno-umjetničke škole iz Zagreba. U večernjim satima, ponovno u kinu Kinoteka bit će prikazan igrani film „Kuduz“, redatelja Ademira Kenovića. Za sami kraj, u Napretkovom Kulturnom Centaru bit će predstavljen novi projekt „KRADENI LJUDI“.

Zabilježite u svoje kalendare sedmu obljetnicu Ja BiH Festivala i uvjerite se i sami kako umjetnost zbližava, povezuje i ne poznaje granice! Pridružite se projekcijama, koncertima, radionicama i doznajte sve što ste ikad željeli znati o Sarajevu, njegovoj povijesti i ljepoti.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori