Kokteli subotom & nedjeljni chill

Kokteli subotom & nedjeljni chill

frose

@rosesandroseofficial

Vikend pred nama donosi nekoliko događaja koji će unijeti nešto svježine u ove sparne gradske dane i večeri. No, da vas ne ‘šaljemo’ samo na večerna druženja, koncerte, kina i predstave predlažemo i dva dnevna događaja koje prati akustični koncert.

Kokteli subotom

U Vintage Industrial Baru će se u petak i subotu, 7. i 8. srpnja, održati Backyard Cocktails u pratnji akustičnog koncerta. Ne propustite pravi ljetni doživljaj na jednoj od najljepših gradskih terasa, pritom ispijajući koktele i shootere po popularnim cijenama.

ljetni vrt 4

U petak 07. srpnja sa početkom u 21 sati Krešimir Juričić & Hrvoje Prpić, poznatiji kao duo “The Midnight Specials” zasvirat će na Ljetnoj pozornici Vintage Industrial Bara. Repertoar će se bazirati na pjesmama Beatlesa, Boba Dylana, Simona & Garfunkela, CC Revivala te mnogih drugih folk/rock/blues standarda u akustičnom aranžmanu.

U subotu 8. srpnja na Ljetnu pozornicu popet će se Blu:Kanu. Goran Rubeša i Josip Radić koji dvoglasima i akordima odaju počast Beatlesima, onima koji su na Beatlese utjecali te onima na koje su Beatlesi utjecali. Uz najveće pjesme liverpulske četvorke, na repertoaru će se naći i poneki zaboravljeni biser, zakopan na B-stranama albuma i singlova. Nije isključeno ni poneko iznenađenje iz posljednjih pedeset godina popularne glazbe. Detaljan program, a i popis omiljenih nam ljetnih pića možete saznati na Facebook stranici.

Nakon druženja uz koktele u popularnom Vintageu predlažemo ‘skočiti’ do Trešnjevačkog placa gdje će se održati kino večer na otvorenome. U 21 sat održat će se program KINO na Trešnjevačkom placu: Stanovanje na filmu, druga večer s projekcijom filma, a sve detalje možete saznati na Facebook stranici.

Koncert na krovu muzeja

Subota navečer donosi i odličan koncert u sklopu programa Ljeto u MSU.  Bit će to onaj Detoura, priznatog sastava prepoznatljivog među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektro-akustičnog pop zvuka u koji se povremeno umiješa drum’n’bass, a u zadnje vrijeme i poneka country nota.

Snaga Detoura nije samo u njihovim najnovijim uradcima nego i u pjesmama starijeg datuma poput „Ljeto počinje”, „Mjesec”, „Gledano sa strane” i „Prijatelj”. Prijelomna godina za bend bila je 2014. kada izdaju treći studijski album “A što ak’ ja…” kojim dobivaju status velike glazbene pop atrakcije u regiji, top mjesto u većini godišnjih izbora i Porina za najbolji pop album te godine. Početkom 2016. hit singlom „Zaljubila sam se“ poharali su domaće top liste. Detour se može pohvaliti i nagradom za grupu godine 2016., priznanjem kojim su, uz rasprodani koncert u Tvornici kulture i izlazak hvaljenog albuma „DETORU10“, na najbolji mogući način obilježili desetu obljetnicu postojanja. Posljednji uspjeh sastava i kruna njihove dosadašnje karijere osvajanje je Porina ove godine u kategorijama „Pjesma godine“ i „Najbolja izvedba grupe s vokalom“.

Prije koncerta umjetnik Bojan Koštić izvest će performans egzotičnog naziva „Zisurru“ koji se temelji na istoimenom ritualu, staroj mezopotamijskoj obrednoj praksi. Zisurru predstavlja krug izrađen od svetog brašna unutar kojeg se izvode rituali pročišćavanja, a sam krug označava granicu koja štiti od raznih zala. Za pripremanje zisurru paste autor koristi velike količine Belje i K+ brašna kojim formira krug na ulazu u Muzej namećući tako posjetiteljima da je prolazak kroz krug njihov jedini mogući izbor. Svrha performansa je stoga, između ostalog propitivanje mogućnosti izbora u našem svakodnevnom životu i zajedničkom javnom prostoru.

Što još dobivate uz koncert?

Uz koncert, kao i obično, dobivate i filmsku projekciju iz ciklusa Best of Metropolis u dvorani Gorgona u dva termina (18 i 20 sati). Ove subote to je film Sve što dolazi (L’avenir), francuska drama redateljice Mije Hansen-Løve, u kojoj glavne uloge imaju Isabelle Huppert, André Marcon i Roman Kolinka. Profesorica filozofije u srednjoj školi u Parizu, majka dvoje djece, pred izazovom je da iznova pronađe smisao života nakon što dobiva otkaz na poslu, a suprug ju želi ostavlja zbog druge žene.

Usput pogledajte tek otvorene izložbe Ivana Franke: “Strujanje percepcije (svemiri misli)” / Tommi Grönlund i Petteri Nisunen: “Siva zona”. U svom umjetničkom radu Ivana Franke, Tommi Grönlund i Petteri Nisunen dijele istraživački pristup koji objedinjuje suvremenu umjetnost, prirodne znanosti i arhitekturu. Prožimanje grafike, skulpture, arhitekture, pokreta i zvuka s matematikom, optikom, fizikom i neuroznanošću u njihovim interaktivnim instalacijama stvara doživljaje koji se čine izvan dosega naših osjetila. Nadalje, umjetničkim djelima pristupaju kao mehanizmima koji istodobno proizvode i razotkrivaju granice percepcije. U svojoj se interdisciplinarnosti izložba i veže na slavnu izlagačku povijest Muzeja suvremene umjetnosti: neoavangardni pokret Nove tendencije kojemu je posvećen i dio stalnog postava Muzeja. Ulaznice možete kupiti putem sustava Eventim te na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati. Cijena ulaznice je 85 kuna.

@kat_in_nyc

@kat_in_nyc

Nedjeljni chill

Nakon aktivne i burne subote nedjelja donosi odličan program u Ljetnom vrtu Vintage Industrial Bara. Od 20 sati  u ugodnom i zelenom ambijent Ljetnog vrta u Savskoj 160 chillat možete prije  novog radnog tjedna. Ili kovati planove za ljetovanje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori