Foto priča: O voditeljici Antoniji Blaće

Zabavna, pristupačna i snalažljiva, radi 100 na sat i nema namjeru usporiti – Antonija Blaće jedno je od omiljenih TV lica i starijih i mlađih gledatelja. Kada razgovarate s njom uz kavu i gledate je na TV-u, zaključite da i nema neke razlike – jednako je opuštena, simpatična i svoja. Antonija je bila sudionica Big Brothera, a za sve ostalo pobrinula se sudbina. Dobila je šansu koju je pametno iskoristila i zbog toga možemo reći kako danas svi veći projekti ne prolaze bez nje.

antonija blaće

Za sebe će reći da nije osoba koja previše planira, možda je baš to ključ njezina uspjeha – spontanost i prilagodljivost. Antonijinu foto priču napravili smo u društvu njezinog novog prijatelja koji je s njom non-stop. Mješanac Čarli, kava, mobitel, i vježbanje njezini su zaštitni faktori, stoga smo i našu priču napravili u Tonkinom stilu.

antonija blaće

Što si htjela postati kada odrasteš?

Ma znate što? Pojma nemam, ne sjećam se. Znam samo da nisam imala klasične dječje snove. Nekako sve me zanimalo, a i ništa me nije zanimalo (smijeh).

antonija blaće

Koliko je prošlo godina od Big Brothera – kada si se prvi put pojavila na televiziji?

Uh, 11 godina, a ove godine u rujnu će mi biti deset godina rada na televiziji. Ajme kako vrijeme leti. A ja sve mislim da sam neka “nova” cura na TV-u. Pa baš i nisam!

antonija blaće

Koji ti je bio prijelomni trenutak kada si rekla – ‘da ja želim raditi ovaj posao’?

Kada su mi ponudili posao neki glasić u meni se probudio iz zimskog sna i rekao “to je to” – taj glasić je bio moja intuicija. Sjećam se da me je bilo strah i trebalo mi je par godina da se priviknem da je to sad zaista moj posao i moj život, a ne neka usputna stanica.

antonija blaće (7)

Koji dio posla bi opisala kao najteži?

To je posao u kojem ima puno stresa, fizički zna biti naporno, emocionalno iscrpljuje, ali nećemo se zavaravati, nije ovo baš najteži posao na svijetu, no zna malo uništiti živce… ponekad – zna (smijeh).

antonija-blaće-(12)

Pamtiš li neki događaj ili iskustvo u poslu koji bi istaknula kao nešto na što si posebno ponosna?

Obožavam raditi live emisije naše udruge RTL pomaže djeci”budi mi prijatelj”. To je zaista jedan poseban osjećaj. Općenito obožavam live prijenose jer svaki nosi nešto novo, neku novu situaciju, adrenalin, nove ljude. Osim toga mogu reći da zaista radim zanimljive projekte – primjerice jednom sam doslovno ujahala na slonu u emisiju (nevjerojatno zar ne ?). Puno putujem – vidjela sam Argentinu, upoznala puno divnih ljudi.

antonija blaće

Koji je najbolji savjet koji si dobila, a vezan je za tvoj posao?

Hmm nisam baš puno savjeta dobila tijekom karijere jer u ovom poslu to baš i nije običaj, sve ide prebrzo pa se svi vode logikom “tko preživi – ide dalje”. Osobno smatram da je to krivo, s mladim ljudima treba raditi. Primjerice u svojim početcima sve ispravke koje sam dobila iz režije tada i sada zlata vrijede. Zatim podrška kolega – to se zaista ne zaboravlja. S druge strane što se tiče savjeta – ne podnose sve taštine da im se dijele savjeti . Ali to je sad već neka druga priča…

Nabavila si psa i non stop ste skupa! Kako bi opisala to novo prijateljstvo u tvom životu?

To je čista terapija. Spasio me, opustio me, unio mi veselje u život. Toplo preporučam zaista.

antonija blaće

Koji savjet bi dala osobi koja želi krenuti u tvom smjeru?

Uh, prvo da razuvjerim sve one koji misle da će malo raditi kao voditelji – takvi bolje neka niti ne kreću. A kako postati voditelj? E to stvarno ne znam. Otkud krenuti? Ajmo ovako – ako je to vaša sudbina, naći će vas. Tako je barem bilo u mom slučaju. I još jedan savjet u obliku poslovice “I udarac u dupe je korak naprijed” – vjerujte mi.

antonija blaće

Obzirom da nam se bliži ljeto – kako napreduje projekt #ljetobezparea #akomožeštimoguija haha? Nešto malo o aktivnim treninzima… koliko često vježbaš?

Obožavam teretanu i obožavam utege! Teretanu posjećujem koliko mi putovanja dozvoljavaju, a najradije bih bila u teretani svaki dan. Evo i jedan savjet – ne bojte se utega, to je najveća zabluda da ćete se od utega proširiti. A i fora je u teretani dići vise od nekog tipa ili napraviti više sklekova. Osim teretane uživam i u šetnjama kao evo primjerice ovoj danas, a volim i Sljeme, ali ne kao polagana šetnja pa hrana gore, nego baš kao trening – brže više jače. To je idealno. Tko može barem jednom tjedno – super!

0