Žuti akcenti u bečkom domu potvrdili su ‘it’ boju za proljetne interijere

Žuti akcenti u bečkom domu potvrdili su ‘it’ boju za proljetne interijere

Dizajnerska scena početkom godine detaljno je izvijestila o trendovima za uređenje doma i popularnim bojama koje će ove godine obilježiti interijere. Proljetna prognoza je i više nego vedra jer uključuje razigrane tonove i vibrantne nijanse od kojih se jedna izborila za titulu najpoželjnije, a to je: žuta.

Na Instagramu smo pronašli divan dom u centru Beča, a vlasnica Kerstin uvodi nas u svaki kutak svog životnog prostora na profilu @heim-spiel. Zašto nam se toliko svidio? Suptilno korištenje ‘it’ boje sezone, točnije žuti akcenti su nas osvojili na prvu. Inspiraciju za uređenje doma donosimo u nastavku.

Žuti akcenti: prvi korak za sramežljive početnike

Ako su vam boje novitet i s distancom pristupate unošenju novih tonova u dom imamo nekoliko prijedloga za vas. Žuti akcenti su najsuptilniji i najlakši način da učinite taj prvi korak. Postoje brojne teorije o tome koje boje su prikladnije za koji prostor, a jedna od najčešće korištenih je da tamne tonove u malim stanovima treba izbjegavati. Žuta boja je sama po sebi energična i s lakoćom podiže izgled doma. Paleta podtonova je toliko raznovrsna, pojedinačno osjetite svaki, vizualizirajte i izaberite onaj koji budi dobru energiju u vama. Kako bi to izgledalo u praksi? Već smo pisali o ‘spring ready’ interijerima kojima prevladavaju vedre boje, a glavni naglasak imaju žuti akcenti.

Bečki dom kao proljetna inspiracija

Proljetnu inspiraciju pronašli smo u divnom bečkom domu. Neporeciva toplina kojom odiše, vidljiva je na prvi pogled. Interijer je uređen u minimalističkom stilu, barem kada govorimo o dizajnu i odabiru namještaja. Krase ga raskošne nijanse drveta i prirodni materijali te čiste linije koje podsjećaju na skandinavski stil. Osobni pečat dobili su zidovi na kojima su izložene slike apstraktne umjetnosti, točnije crteža s crnim linijama koje kada ih malo bolje pogledate poprimaju razne oblike. Vlasnica stana, Kerstin je u okvire uvrstila i mape gradova koje je posjetila i tako na zid stavila trajnu uspomenu i dodala lijep detalj svome domu.

Kako izvući maksimum?

Danas se uređenju interijera posvećuje više pažnje nego ikada prije, jer životni prostori postaju puno više od samo ‘xy kvadrata’. Naime stanovi postaju mjesto relaksacije, okupljanja, inspiracije, a o tome nam svjedoče interijeri s Instagrama. Iza nekih profila kriju se strastvene entuzijastice koje su svoje domove uredile iz vlastite imaginacije i kreativnosti. No, one nisu blogerice niti profesionalne dekoraterke niti dizajnerice interijera. Zahvaljujući estetici i dobrim fotkama, u kratkom roku su okupile tisuće followersa i tako postale izvor inspiracije, vodeći se za svojom ljubavi- uređenju interijera.

Glavnu riječ vode neutralne nijanse bijele i sive, a kako bi se razbila monotonija, žuti akcenti podigli su prostorije bečkog stana na jednu novu razinu. No, s njima nije pretjerala i savršeno ih je dozirala kroz žute blagovaonske stolice, slike, dekorativne predmete i proljetno žuto cvijeće.  Čak je i dječja sobica dobila zanimljivu kreaciju- šator s platnenim krovom u naravno, žutoj boji. Nama se jako način na koji je ostvarena kohezija ovog životnog prostora, estetska i funkcionalna, a vama?

 

Foto: Instagram (@heim.spiel)

 

 

 

 

Učitati još
Zatvori