Znamo koja će boja obilježiti interijere 2019.

Znamo koja će boja obilježiti
interijere 2019.

Svaka dobro stilizirana osoba osim što njeguje svoj osobni stil kada je outfit u pitanju, ona posebnu pažnju poklanja i uređenju svog životnog prostora. Stoga je važno pratiti i trendove uređenja interijera. Iako smo tek zakoračili u drugu polovinu 2018. već su dobro poznati trendovi koji će obilježiti 2019.

Smjelija nijansa zelene

Naime, skupina stručnjaka iz PPG kompanije je proučavajući stil života modernog čovjeka, društvena kretanja te globalnu sklonost ka stilovima u protekloj godini i na svjetlo dana iznijela podatak kako će iduća godina samo nastaviti s trendom prirodnog stila u interijerima. Zelene nijanse su vrlo popularne i ove godine, posebno boja kadulje, a sljedeća godina bit će nešto smjelija.

Zelena će i dalje dominirati u interijerima, ali u tamnijem izdanju. Svi koji se sljedeće godine namjeravaju seliti ili preurediti svoj dom, neka razmisle o tamnoj, šumskoj zelenoj boji koja se u ovoj sezoni viđala u tropskim dezenima lišća. U vremenu koji slijedi, ta najtamnija verzija zelene koja se popularno naziva Night Watch bit će poželjna nijansa za bojanje zidova.

Night Watch za relaksirajući interijer

Još nekoliko razloga koji opravdavaju ovaj trend u uređenju interijera jest činjenica kako je riječ o boji koja opušta, stoga će boravak u tako uređenom prostoru biti ugodan i relaksirajući. Osim toga, lako se kombinira s drugim bojama i gotovo joj sve boje i dezeni pristaju baš kao i crnoj pa je zahvalna podloga za dodavanje detalja u prostor. Elegantna je i profinjena pa zadovoljava sve kriterije koje bi interijer u kojemu dugo boravimo trebao imati.

Iako su posljednjih godina bile vrlo popularne neutralne nijanse, bijela, zemljani tonovi s naglaskom na smeđu i bež, minimalizam i čiste površine, sve se više u modu vraćaju konkretnije boje, odvažnije kombiniranje boja i mnogo detalja kako bi se prostor pretvorilo u male galerije osobnih proživljavanja, stavova i interesa.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori