Vrijeme je za dozu ‘cuddle weather’ zimskih interijera

Vrijeme je za dozu ‘cuddle
weather’ zimskih interijera

Dolazak zime i hladnih dana volimo iz više razloga. Jedan od njih zasigurno su interijeri koji pozivaju na odmor i opuštanje u toplini doma. Mnogi će se složiti kako nema ljepšeg osjećaja od onog kada se nakon dugog dana napokon dođe kući. Topli napitci iz omiljenih šalica, krznene dekice i plišani jastuci, tople papuče i dekorativne lampice..  Sve one stvari koje pružaju ugodu i omogućuju nam da vrijeme s najdražom osobom bude nezaboravno sastavni su dio ‘cuddle weather’ interijera. Dozu inspiracije koja će vas zasigurno potaknuti da dom uredite u zimskom stilu i poslijepodne provedete u izležavanju, potražite u nastavku.

Interijeri za odmor u dvoje

Padom temperatura ispod ništice svi se nekako zavučemo u domove. Iako je vrijeme na svježem zraku za vrijeme hladnijih dana mnogima drago, ipak se s trenutcima kod kuće malo što može uspoređivati. Još ako se k tome pridoda snježni pokrivač koji svi željno iščekuju oko blagdana, kombinacija garantira maksimalno zadovoljstvo. ‘Cuddle weather’ stil uređenja kako se može i naslutiti, idealni su za ljenčarenje u dvoje. Kao i svake godine, na društvenim mrežama pronašli smo pregršt inspiracije za uređenje doma u kojem ćemo uživati sve do proljeća. Popularni skandinavski stil i dalje prednjači kada su u pitanju zimski interijeri. Prirodni materijali namještaja u kontrastu s mekim tkaninama idealni su za stvaranje cosy ugođaja dok prigodne dekoracije pojačavaju dojam tople atmosfere.

Dekorativna rasvjeta i svijeće

Rasvjeta je jedan od najmoćnijih saveznika za uređenje doma u ‘cuddle weather’ stilu. Dekorativnim lampicama tradicionalno se u vrijeme blagdana ukrašavaju domovi diljem svijeta. No, one su i jednako lijep detalj u svako doba godine, a podižu izgled doma u trenu. Kamo ih postaviti osim na drvce? Ukrasite zid i objesite ih na okvire slika ili ih pak pustite da ležerno padaju s polica s knjigama. Još jedan način za stvaranje efektnog ugođaja je da ih nanižete na karnišu i stvorite ‘zavjesu’ od šarmantnih lampica.

Kao sve popularniji komad modernog doma istaknuo se kamin. Pravi ili električni, izbor je na vama. S njim jednostavno ne možete pogriješiti, jer čitanje knjige ili gledanje omiljenog filma ljepše je uz plamen vatre. Gornja ploha odlična je za dekoraciju, tako će kamin ukrašen božićnim dekoracijama postati ‘statement’ komad u dnevnom boravku. Mirisne svijeće sa začinima koji podsjećaju na božićne kolače apsolutni su hit, jer nema ljepšeg osjećaja od onoga kada miris cimeta i vanilije ispune dom.

Neka bude zeleno, neka bude prirodno

Minimalistički stil u interijerima već neko je vrijeme izrazito popularan. Karakteriziraju ga čiste linije uz minimum dekoracije, no to nipošto  ne znači da je takav prostor hladan ili monoton. Blagdanske dekoracije razlikuju se utoliko što su sačinjene od prirodnih materijala, uglavnom zelenila. Božićni vjenčići, raskošne girlande, sušene naranče i štapići cimeta kada se spoje nastaju divne rukotvorine koje domu daju cosy štih. Malo koji detalj ima toliku moć preobrazbe prostorije poput zelenila. Kako bi interijeri u hladnim mjesecima, kada nam nedostaje dnevnog svijetla bili ugodni, dekorirajte ih sa što više prirodnih detalja.

 

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori