Ova čarobna koliba nalazi se u blizini Zagreba, a u njoj želimo provesti cijelu jesen i zimu
Ova čarobna koliba nalazi se u blizini Zagreba, a u njoj želimo provesti cijelu jesen i zimu

Ova čarobna koliba nalazi se u blizini Zagreba, a u njoj želimo provesti cijelu jesen i zimu

Iako smo tek zakoračili u hladnije dane, već smo počeli razmišljati o dugim jesenskim i zimskim mjesecima koji su pred nama. Najviše se, kao i uvijek, veselimo zimskim radostima; idiličnom odmoru, vremenu provedenom u prirodi, ali i toplom, cozy mjestu kojim ćemo zamijeniti svoje domove na nekoliko čarobnih dana.

Zimsku idilu u Hrvatskoj možemo pronaći u Gorskom kotaru koji se tijekom hladnih mjeseci pretvara u pravu snježnu bajku. Osim prekrasne prirode, još jedan adut ove regije su planinske kuće i kolibe u kojima ćete zaista doživjeti odmor iz snova. Jedna od njih je i Čarobna koliba u kojoj će uživati svi željni bajkovitog odmora.

Čarobna koliba za bajkoviti odmor

Čarobna koliba nalazi se u Hlevcima nedaleko Ravne Gore, mjestu u kojem se danas nalaze neke od najljepših i najpoznatijih kuća za odmor. Svima je njima Čarobna koliba poslužila za inspiraciju jer upravo je ona bila prva u nizu.

Sagrađena je 2007. godine kao mjesto za obiteljski odmor tadašnjih vlasnika. U početku se koristila za privatne svrhe, zatim se iznajmljivala, a onda su ju prije nekoliko godina vlasnici prodali.

Sadašnji vlasnici Čarobnu kolibu također iznajmljuju pa i vi možete uživati u ovoj idiličnoj oazi mira usred divne gorske prirode. Kuća se prostire na 350 kvadratnih metara, a može primiti osmero ljudi. Ima četiri spavaće sobe i dvije kupaonice, dva dnevna boravka i kuhinju. Ime sve govori o njoj jer doživljaj i energija koju svatko doživi kada dođe tamo je upravo čaroban.

Oaza mira u Gorskom kotaru u koju ćete se zaljubiti

Kolibom dominira drvo koje daje onaj poznati osjećaj topline, a posebnom zimskom ugođaju doprinosi divan kameni kamin u dnevnom boravku. Zamislite samo da sjedite ovdje sa šalicom toplog napitka u ruci dok vani pada snijeg!

A osim bajkovitog interijera koji svakog gosta ostavlja bez daha, Čarobna koliba može se pohvaliti bazenom i okućnicom od 7.000 m2.

Jednako divna u proljeće, kad se sve zazeleni, u jesen kada je okružena šarenim lišćem te zimi kada ju prekrije snijeg, Čarobna koliba uistinu opravdava svoje ime. Još kad zablista okićena božićnim dekoracijama, izgleda baš poput mjesta iz bajke. Djelić te bajke donosimo na fotografijama u nastavku, a sve ostale informacije možete pronaći ovdje.

Foto: Čarobna koliba

Učitati još
Zatvori