Otvorio se novi wine bar u Zagrebu

Otvorio se novi wine bar u Zagrebu

untitled-34

Novi wine bar u Zagrebu

Poznati zagrebački trgovac finim vinima Vivat fina vina svojih je 25 godina djelovanja na hrvatskom vinskom tržištu obilježio otvaranjem vlastitog vinskog bara koji je svojevrstan showroom vinoteka i vinskog asortimana, mjesto za hedonistička iskustva i druženja. Vivat fina vina Wine bar smješten je u Martićevoj 17, neposredno preko puta jedne od Vivatovih zagrebačkih vinoteka. Martićeva ulica danas je jedna od najzanimljivijih ulica u stalnom razvoju i mijenjanju, a ujedno je i dio kreativnog susjedstva Zagreba poznatog kao Design District. Ponuda bara oslanja se na bogati, pomno birani asortiman: mirna i pjenušava, desertna i fortificirana vina hrvatskih i svjetskih vinorodnih regija, fine destilate, ginove, likere, rumove i whiskeyje.

untitled-35

untitled-36

Vizija vlasnika Borisa Ivančića realizirana je u suradnji s uspješnim arhitektonskim studijom BIRO (Saša Košuta, Mario Kralj i Dora Lončarić), koji je uređenjem interijera vjerno pratio vinsku tematiku. Rafinirana atmosfera Vivat wine bara postignuta je kontrastom toplih i hladnih materijala te smeđih i sivih kolorita različitih tekstura. Velike površine zidova obložene su pločama od portugalskog pluta, materijala koji još nije viđen u uređenju zagrebačkih barova, a izravno je povezan s vinom. Njegova prirodna boja konjaka čini prostor ugodnim i toplim, a koloristički je pažljivo usklađena s namještajem od metala i drveta. Kao kontrast se ističu zidovi obrađeni ručno češljanim natur-cementom reljefne strukture, dok su klasičnim barskim detaljem, profilom od mesinga, naglašeni spojevi ovih materijala, stvarajući živahne akcente u prostoru.

Interijer u duhu vinske industrije

Ostatak interijera također je u duhu vinske industrije, s rasvjetom i većinom namještaja namjenski projektiranim za bar. Viseća rasvjetna tijela iznad stolova čine tamne 3-litrene vinske boce koje vinari uobičajeno koriste za arhiviranje svojih najkvalitetnijih vina. Iznad šanka, svjetlosni ugođaj ostvaren je s 5 staklenih visilica izrađenih od starih, ručno rađenih istarskih bocuna za spremanje rakije. Jedini kupovni namještaj u baru su stolci poznatih danskih brendova Norman Copenhagen i Dutchbone.

untitled-33

untitled-31

Misao vodilja u kreiranju vinskog bara bila je stvoriti svojevrstan showroom-kušaonu koja je oličenje bogate ponude vinoteke Vivat fina vina otvorene 1993.godine. U tom smislu možda je jedan od najizazovnijih zadataka bilo definirati prvu vinsku listu, s obzirom na to da u bar nije moguće uvrstiti baš sva zanimljiva vina i pića koja se nude u Vivat vinotekama te u distribuciji prema ugostiteljstvu. Vinske su liste fleksibilnog karaktera i stalno će se nadograđivati kako bi gosti i vinoljupci imali priliku iskusiti što veći izbor. U planu je i kreiranje i mogućnost konzumacije vina kupljenog u vinoteci preko puta, uz naplatu tzv. “corkage-a” za uslugu posluživanja u baru.

Uskoro će u ponudi biti i posebna lista ekskluzivnih vina u kojima će gosti moći uživati na čaše uz pomoć vinskog pomagala za očuvanje kvalitete i nakon postupnog istakanja. Sva pića poslužuju se u vrhunskim čašama Spiegelau, najpoznatije svjetske grupacije za proizvodnju vinskih čaša. Pored vinske ponude, gosti mogu uživati i u kavenoj mješavini novokreirane hrvatske craft kave Hug & Punch, mješavine koju je za Vivatov vinski bar osmislio jedan od najboljih hrvatskih stručnjaka za kavu, Domagoj Trusić. Izbor čajeva pruža njemački Althaus, vrlo cijenjen u vrhunskim hotelima širom svijeta.

untitled-32

untitled-33

Kako prostor od 80 kvadratnih metara nije dostatan i za kuhinju, posluživat ćemo uglavnom hladne zagrize kao podlogu za ono što je u fokusu – uživanje u finim vinima. S proljetnim danima površina bara bit će proširena i uličnom terasom na kojoj će naglasak biti na osvježavajućim pjenušcima. Osobno volim mirnije, ugodne prostore u kojima se može u potpunosti uživati u plemenitim tekućinama, bez dima, s prigušenom glazbenom kulisom. Nadamo se da ćemo ovim barom uspjeti ponuditi takav ugođaj opuštenog vinskog hedonizma te prostor za druženja i nazdravljanja.  – istaknuo je Boris Ivančić, vlasnik poduzeća, vinoteka i bara Vivat fina vina.

untitled-31

untitled-30

untitled-37

untitled-38

untitled-40

untitled-41

untitled-29

untitled-28

untitled-39

Foto: Sanja Jagatić Photography

Učitati još
Zatvori