Zašto bi se na vašem balkonu ili terasi trebala naći barem jedna drvena stolica

Zašto bi se na vašem balkonu ili terasi trebala naći barem jedna drvena stolica

Proljeće je na vratima, a to može značiti samo jednu stvar – otvaranje sezone upijanja zraka sunca na balkonima i terasama. Unazad godinu dana ta mala utočišta postala su nam još važnija i mnogi su poželjeli na njima stvoriti atmosferu baš za gušt, za druženje s obitelji, ispijanje prve kave ili čitanje knjige – bez obzira na količinu kvadrata o kojoj se radi, važno je samo da je na svježem zraku.

Drvo kao najvažniji element na terasi

Naravno da istovremeno razmišljamo o tome i da naša oaza bude vizualno privlačna, da cijelu priču osmislimo stilski, a istovremeno funkcionalno kako bi odolijevala vremenskim uvjetima što je posebno važno za nenatkrivene prostore.

Možda ste već primijetili da je povratak prirodi veliki trend u uređenju interijera, a on se – logično – preslikava i na eksterijere. Drvo kao glavni materijal, pleteni detalji, ratan, daju posebnu toplinu prostoru i pozivaju da na svojoj terasi ili balkonu provedete što više vremena. Pogotovo ako uz to iskombinirate udobne jastučiće, zelenilo, neizostavne lampice – baš kao što smo navikli vidjeti kod uvijek trendi Skandinavaca i njihove ovogodišnje glavne inspiracije za uređenje outdoor prostora.

Trend kombiniranja outdoor i indoor materijala

Drveni se komadi prirodno dobro uklapaju u izgled terasa i balkona. Stolovi, stolice, stolići mogu pričati lijepu priču, ali ipak najveću posebnost cijelom uređenju mogu dati stolice jer imaju moć kombiniranja i raznolikosti ovisno o mjestu na kojem se nalaze i funkciji koju ispunjavaju. Mogu biti izrađene i od kombinacije materijala i drveta pa tako vidimo dijelove koji su metalni, platneni, od imitacije kože… što daje dozu razigranosti vizualnoj priči. Neuniformiranost je već neko vrijeme trend koji se može preslikati i na uređenje terase. Veliki blagovaonski stolovi okruženi različitim stolicama odašilju dozu šarma, a na isti se način može urediti terasa – sa svakom stolicom koja ispunjava svoju svrhu te zadovoljava estetske uvjete.

Najbolja stvar kod manjeg outdoor namještaja je da se s lakoćom može premjestiti u interijer pa tako stolice koje koristite na terasi, ako su pomno odabrane, mogu postati i fokusna točka u dnevnoj ili spavaćoj sobi, pa čak i okružiti stol u blagovaonici. Pri odabiru za vanjske prostore ćete razmišljati o materijalima, a njihovo prenošenje u unutrašnjost kuće ili stana stvara statement moment.

JYSK ove sezone više no ikad posvećuje pažnju ekološkoj održivosti i nabavi materijala prema visokim etičkim standardima, a sve u svrhu zajedničkog koračanja prema čišćoj planeti. Zato se u novoj vrtnoj kolekciji za proljeće/ljeto 2021. stavlja naglasak na reciklirane materijale, posebice ističe drvo koje je održivo i potječe iz FSC-šuma u kojima se siječe samo onoliko drveća koliko šuma može obnoviti prirodnim putem. Vrtni namještaj koji ima FSC-certifikat je garancija da su šume tretirane na održiv način te s poštovanjem prema ljudima i prirodi a u dizajnu je  prepoznatljiva dominacija ručnog rada s izraženom strukturom te popularan craft izgled na skandinavski način.

Koje smo favorite pronašli među JYSK vrtnim stolicama koje s lakoćom možemo zamisliti i u interijeru, pogledajte u nastavku.

Lounge stolica GASSUM zelena
Lounge stolica GASSUM zelena
Lounge stolica EDDERUP natur
Lounge stolica EDDERUP natur
Lounge stolica GJERLEV natur
Lounge stolica GJERLEV natur
Lounge stolica JENNUM natur
Lounge stolica JENNUM natur
Sklopiva stolica VESTERHAVET tikovina
Sklopiva stolica VESTERHAVET tikovina
Podesiva stolica KAMSTRUP tvrdo drvo
Podesiva stolica KAMSTRUP tvrdo drvo
Sklopiva stolica EGELUND tvrdo drvo
Sklopiva stolica EGELUND tvrdo drvo
Stolica PANDUMBRO natur
Stolica PANDUMBRO natur
Stolica ILDERHUSE natur
Stolica ILDERHUSE natur
Stolica HAJSTRUP natur
Stolica HAJSTRUP natur
Lounge stolica VALLESTRUP natur

Foto: JYSK

Učitati još
Zatvori