Istarska vila okružena prirodom prava je oaza mira

Istarska vila okružena prirodom
prava je oaza mira

Prekrasna Istra omiljena je ljetna destinacija za odmor mnogima. Prije svega zbog divnih prirodnih ljepota i mirne atmosfere koja svima treba nakon stresne i naporne godine. Odmak od svakodnevice, daleko od grada zamislili smo na periferiji, a vila Cotogna savršeno se uklopila u cijelu sliku. Smjestila se na istočnom dijelu Istre u malom selu. Bračni par upustio se u gradnju kuće koja je trajala godinu dana, a potom se uređenje nastavilo još deset mjeseci. Rezultat je oaza mira stvorena za ljetni odmor koja će nadmašiti čak i najviša očekivanja.

Istarska oaza mira: vila Cotogna

Supružnici su željeli stvoriti kuću za odmor u koju bi i sami došli. Tako je svatko imao neku svoju želju. Primjerice muž je htio veliki bazen i kameni suhozid, a ona unutrašnji kamin i drvenu kuhinju. Zajednički jezik nije bilo teško pronaći zahvaljujući prostranoj kvadraturi na kojoj su mogli ispuniti sve svoje ideje. Kuća s pomoćnim objektom ima 240m2, tri sobe s kupaonama, dnevni boravak i kuhinju.

Priča iza imena

U blizini vile nalazi se pregršt dostupnih aktivnosti koje će godišnji odmor učiniti aktivnim i zabavnim. Neke od njih su biciklizam, ronjenje, treking, jahanje, tenis, jedrenje… Tek desetak kilometara od kuće udaljen je i Rabac. Vila Cotogna ime je dobila od talijanske riječi mela cotogna što na hrvatskom znači dunja, a istarski se kaže kunja. Ona je simbol ljubavi, sreće, plodnosti, ljepote, postojanosti i neprolaznosti – upravo tako mogla bi se opisati i raskošna vila u istarskom selu.

Učitati još
Zatvori