Kućica u Zagorju u kojoj želimo provesti zimske praznike

Kućica u Zagorju u kojoj želimo
provesti zimske praznike

U neke se prostore na prvu zaljubite. Pogotovo kada osjetite posebnu vibru ili čak samo na fotografijama možete očitati toplu atmosferu, što posebno do izražaja dolazi baš zimi. S niskim temperaturama i prvim pahuljama snijega tražimo mjesta gdje bi se mogli zagrijati kraj otvorenog kamina, uživati u blagdanskim ukrasima, vrućem napitku i društvu najdražih osoba.

Božićna idila u Villi Botanici

Obitelj Petrovečki je na brežuljcima Hrvatskog Zagorja izgradila upravo jednu takvu, toplu i ugodnu kućicu, u kojoj za vrijeme adventa možete očekivati blagdansko ozračje koje vraća u neka prošla vremena, idiličnu atmosferu, toplinu koja dolazi iz kamina, miris prave jelke, kuhanog vina i toplih kolača. Drugim riječima, osjećaj pravog doma.

Ljeti se pak Botanica pretvara u prekrasnu oazu zelenila koja zbog raznolikosti i količine biljaka podsjeća na mali privatni botanički vrt. Povijest kuće seže unazad 20-ak godina pronalaskom prekrasne lokacije koja se nalazi na samom vrhu malenog brijega s kojeg se pogledi protežu na sve četiri strane svijeta, do planina Medvednice i Ivančice, do svjetla grada Zagreba, te do pitoresknih zagorskih mjestašaca.

Članovi obitelji su se odmah zaljubili u lokaciju i odlučili sagraditi kuću za odmor u kakvoj su nekad živjeli njihovi roditelji te djedovi i bake. Nakon nekoliko godina gradnje i ulaganja dobili su točno ono što su željeli, romantičnu drvenu kuću koja vraća u neka davno zaboravljena vremena, a po funkcionalnosti se savršeno stapa s modernim zahtjevima života.

Kućica koja je trenutno ukrašena u blagdanskom duhu svoju bajkovitu atmosferu može zahvaliti i sitnim i promišljenim detaljima kupljenima na sajmovima antikviteta, restauriranim namještajem, pravim božićnim drvcem i mnogo blagdanskih lampica.

Sve informacije o Botanici možete pronaći na njihovoj službenoj straniciFacebooku i Instagramu. Pripremite se za ugodno provedeno vrijeme sa svojom obitelji i prijateljima i doživite istinski doživljaj Božića na selu.

Foto: Marko Gregurić/Stav Studio

Učitati još
Zatvori