Ova divna kućica na jedinstvenoj lokaciji na Braču prava je oaza mira

Ova divna kućica na jedinstvenoj lokaciji
na Braču prava je oaza mira

U mjestu Selca na otoku Braču, na brdašcu Petrovac, smjestila se Villa Bifora koja gostima pruža mjesto idealno za opuštanje i bijeg od svakodnevice. Vila originalne arhitekture datira iz 19. stoljeća, a pripadala je plemićkoj obitelji Didolić i zvala se ‘Kuća u strani’. U to doba kuća je bila namjenjena gospodi za svakodnevno opuštanje, a prije dvije godine uredila su je i restaurirala braća Toni i Marijan Trutanić i tako je postala Villa Bifora.

Novo ruho stare kamene kuće

U blizini se nalazi njihov restoran Park Petrovac, a vila, koja ima 48 kvadrata, nekad im je služila kao skladište. Braća su u to staro skladište unijela novi duh i nove elemente koji su oživjeli staru kuću i ponovno je učinili atraktivnom i korisnom. Od vremena kad je nastala pa sve do današnjeg dana, izgled ‘Kuće u strani’ ostao je originalan. U restauraciji je popravljen krov, a sa stražnje strane dodan je prostrani toalet s panoramskim krovom. Dizajn interijera je jedinstven, a kombinira moderne elemente, dok je istovremeno zadržana originalna struktura i izgled vile.

U vrtu iz kojeg se pruža spektakularni pogled sagrađen je bazen za opuštanje te prostrani lounge. Iz dnevnog boravka i blagovaonice stepenice vode na galeriju gdje se nalazi spavaća soba s bračnim krevetom iz koje se također pruža pogled na susjedna mjesta. Villa Bifora je zamišljena kao kuća za odmor za dvoje ljudi, međutim, u dnevnom boravku postoji komotna sofa na kojoj mogu spavati još dvije osobe. U podrumu vile nalazi se i mala soba za opuštanje.

Kuća idealna za opuštajući odmor

U cijenu noćenja uključen je doručak u restoranu Park Petrovac, a gostima je na raspolaganju i besplatna degustacija domaćih proizvoda poput maslinovog ulja, vina, sira, suhih smokava i još mnogo toga. Šetnja povijesnim nalazištima s vodičem također je uključena u cijenu.

Jedinstvena lokacija s koje se pruža predivan pogled čini Villu Biforu pravom oazom mira. Ako tražite mjesto za odmor daleko od buke, gužve i užurbane svakodnevice, ne morate tražiti dalje od nje.

Sve dodatne informacije o rezervaciji smještaja možete pronaći ovdje.

Foto: Barbara Kovačević, Luka Rocco

Učitati još
Zatvori