Prekrasna kuća za odmor u Istri u novom ruhu i režiji poznatog dizajnera Borisa Ružića

Prekrasna kuća za odmor u Istri u novom ruhu i režiji poznatog dizajnera Borisa Ružića

Vila Stancija Čabrunići nalazi se u Istri između Svetvinčenta i Vodnjana. Udaljena svega 15 minuta vožnje od mora, radi se o autohtonoj istarskoj seoskoj kući karakterističnog izvornog arhitektonskog stila, sagrađenoj početkom 20. stoljeća na prekrasnom imanju veličine 15.000 kvadratnih metara. U novom vlasništvu obitelji Marić, vila je doživjela makeover i kompletno je renovirana u režiji poznatog dizajnera Borisa Ružića.

Tom novom intervencijom, na osnovni projekt kojim kuća zadržava svoju  klasičnu prepoznatljivu formu građenu po tradiciji naroda, unio sam jedan kozmopolitski suvremeni eklektični duh i stopio ga s tradicionalnim izgledom koji i proizlazi iz ideje o poštivanju autohtone arhitekture okruženja ove kuće, kaže Boris Ružić.

Vila Stancija Čabrunići

Stancija Čabrunići širom otvara vrata gostima koji vole ljepotu, cijene tradiciju i žele biti okruženi u maksimumu komfora, mira i privatnosti u idiličnom okruženju mediteranske netaknute prirode. Idealna je za obiteljski odmor ili za odmor sa prijateljima, a može primiti 12 osoba. Sastoji se od četiri spavaće sobe, šest kupaonica, prostrane dnevne sobe dekorirane i opremljene po visokoj kategoriji svakog lifestyle putnika, blagavaonice i potpuno opremljene kuhinje, te odvojene TV sobe s bibliotekom. Oko kuće nalaze se 4 terase (natkrivene i nenatkrivene) konfigurirajući takozvanu istarsku kortu koje gostima omogućavaju boravak na otvorenom, na suncu ili hladu pergole, tijekom čitavog dana uz pogled na prekrasnu istarsku panoramu, mediteransko bilje i agrume limuna i naranči u visokim terra cotta vazama.

Ono što se prvo primijeti je kontrast između drvenih podova u varijanti četkanog hrasta i glatkih bojanih površina. Vanjske ploče iz eksterijera asociraju na tradiciju, snagu i kreativnost ljudskih ruku, dok se bojom i glatkim površinama postigao moderniji efekt. Prevladavaju pretežno sive boje zidova koje svojim različitim tonovima vizualno razdvajaju prostore. Zidovima dominiraju slike na jutenim platnima poznatog hrvatskog dizajnera Tea Perića.

Crnim detaljima dodana je mala arogancija, ali i skromnost interijeru u modernom smislu. Boje namještaja su iznijansirane u sivim i pjeskovitim tonovima prirode, a dizajner naglašava kako su neki komadi potpisani poput Gervasoni, Guzzini rasvjete i sličnih prepoznatljivih talijanskih brendova.

Za još više ugodnih trenutaka, gostima je na raspolaganju i spa zona opremljena saunom, hidromasažnom kadom, prostorijama za masažu i opuštanje. U prekrasnom i prostranom mediteranskom vrtu okruženom netaknutom prirodom možete se opustiti na ležaljkama uz veliki grijani bazen. Za putnike koji vole aktivni odmor od dodatnih sadržaja u vili na raspolaganju imaju boćalište i kvalitetno opremljenu fitness dvoranu. Tu je i prostor za društvene aktivnosti – playroom te dječje igralište. Za ugodne vožnje po označenim stazama i razgledavanje okoline na raspolaganju su i bicikli.

Za gurmane tu je i neizostastavni dio istarske konobe, arhitektonski interpolirane kao dodatni sadržaj s asocijacijom na nekadašnji život naroda. Iz poštovanja i prepoznavanja same destinacije gdje i kako današnji putnik putuje, ovaj projekt podsvjesno i budi samu svijest, targetira i vrednuje tradiciju bez koje smo inače prazna ljudska forma, kaže Ružić.

Konoba, po istarski nekadašanja ‘lišerija’, u suterenu se sljubljuje s vinskim podrumom u kojem možete naći bogat izbor odabranih istarskih i hrvatskih vina te dobro poznate istarske tradicionalne žestice, kao i miris dobrog osušenog pršuta, domaćeg sira i skute, nekoliko sorti maslinovog ulja, a sve u interesu gastronomske promocije na koji je današnji narod ponosan.

Stancija Čabrunići radi tijekom cijele godine po sistemu self – cateringa. Sve dodatne usluge i želje (kuhar, sobarica, dostava hrane i pića) mogu se dogovoriti pri rezervaciji.

Dodatne informacije o vili možete pronaći ovdje.

Foto: Anton Unković, Toni Dumančić

Učitati još
Zatvori