Valjaju li i vama ‘Valja’ vaze iz domaće radinosti?

Valjaju li i vama ‘Valja’
vaze iz domaće radinosti?

Kako vam zvuči vaza koja lebdi s police umjesto da stoji na njoj? – vrlo kreativno! Vaze obožavamo, a kad u njih smjestimo svježe cvijeće s placa, volimo ih još više. Jedne takve, po imenu Valja, radi Dizajn kroz obrt iz Zagreba. Radi se o još jednom hrvatskom proizvodu koji može uljepšati interijer našeg doma i učiniti jednostavne police zanimljivima.

Valja vaze – u potpunosti od recikliranog materijala

Valja vaze izrađene su od 100 % reciklirane plastike koja se dobiva sakupljanjem i obradom plastičnog otpada od PLA (poliaktične kiseline) kao sto su različita pakiranja za hranu, spremnici i sl. Ovaj materijal proizvodi se u Nizozemskoj, a proizvod je u potpunosti razvijen i izrađen u Hrvatskoj, odnosno Zagrebu. Oblikom podsjećaju na valjak pa je i ime sasvim u skladu s tim. Naime, nije važno koje debljine je vaša polica jer se vaze prilagođavaju i tankim i debelim prema sistemu šarafljenja kao što možete vidjeti na slikama.

Vaze dolaze u tri veličine – maloj, srednjoj i velikoj, od kojih ona najmanja može služiti i kao vješalica na koju se mogu objesiti torba ili jakna. Dostupna je i u raznim bojama od kojih su nama za oko najviše zapele ove pastelne. Uz njih se osjećamo kao da je proljeće nekako na vratima.

Vaze s nagradom struke

Osim toga Valja vaze dobile su treće mjesto za produkt dizajn na Zagreb Design Weeku u 2020. godini pa su nakon toga „otputovale“ i u Dansku. Dizajn kroz obrt predstavio ih je na međunarodnoj izložbi Rethinking plastic u sklopu Dutch Design Weeka.

Možemo samo reći da je zaista lijepo kada se spoje kreativnost, briga za okoliš i funkcionalnost u jedan ovakav Valja(li) domaći proizvod! Za kraj ostavljamo vam da posjetite njihov Instagram profil i pogledate što još zanimljivog izrađuju.

Foto: Instagram

Tekst: Dora Olujić

Učitati još
Zatvori