Kako je preuređena jedna suterenska spavaća soba na moru?

Kako je preuređena jedna suterenska
spavaća soba na moru?

Antonela Gaura koja stoji iza Instagram profila Olivin__ podijelila je s nama nekoliko savjeta kako napraviti mini makeover spavaće sobe na moru. Sobe se nalazi u suterenu što i nije najzahvalnije, ali uz nekoliko mini promjena odaje potpuno drugačiji dojam.

Mini makeover suterenske sobe na moru

Kada je u pitanju preuređenje životnog prostora, vrlo često posežemo za raznim DIY rješenjima. Osim što starim komadima namještaja možete udahnuti novi život, uz malo novaca i vremena prostorija koju uređujete može poprimiti skroz drugačiju funkciju. Antonela se dizajnom i različitim DIY uređenjima prostora bavi već neko vrijeme, a s nama je podijelila nekoliko savjeta kako je prostoriju koja do sada nije bila atraktivna pretvorila u ugodnu oazu za opuštanje.

„Sobe u suterenu svi nekako ne volimo, stvaraju nam osjećaj nelagode i ne posvećujemo im pažnju pri uređenju jer su za većinu izgubljen slučaj. Takva je bila i ova spavaća soba na moru kojoj smo odlučili uz minimalne troškove udahnuti toplinu i osjećaj smirenosti kako bi nam boravak u njoj bio ugodniji”, otkrila nam je Antonela.

Restauracija starog ormara

„Prvi i najvažniji korak bila je restauracija starog drvenog ormara. Ormar smo najprije odvojili, izbrusili brus papirom srednje granulacije, očistili i potom valjkom i kistom obojili bež-sivom bojom koja je sobi dala potpuno drugačiji dojam. Stoga nikada ne podcjenjujte stare komade namještaja jer nijedan novi ormar ne bi udahnuo toliko šarma u prostor kao ovaj”, kaže Antonela.

Nove pločice i duge zavjese

„Druga velika promjena bilo je izbijanje starih pločica, koje su srećom bile slabo zalijepljene te je ravnanje i gletanje zida bilo iznenađujuće brzo i lako. Glavni zid i zidić pored ormara obojeni su modro plavom bojom koja poziva na more, mističnost i relaksaciju. Masovni, starinski krevet je tako još više naglašen i posebno se ističe u prostoru. Najčešća pogreška koju većina ljudi u suterenskim prostorima čini je što ili nemaju zavjese ili stave kratke jer su prozori maleni. Upravo su duge zavjese bile jedan od ključnih dekorativnih rješenja ovog prostora jer su ga i vizualno povećale te u potpunosti promijenile atmosferu kada se uđe u sobu. Uopće nemate osjećaj da ste u suterenu.“

Detalji i dekoracije

„Ostale dekoracije čine ratan tepih i stropna visilica, slike, podna svjetiljka i prikladna bijela vješalica sa zlatnim sidrima. Posljednji i najvažniji detalj je cvijeće, nježne i raskošne hortenzije i opuštajuća lavanda iz vrta po kojoj zamiriše cijela soba. Malo volje, brus papira i boje je i više nego dovoljno da uživate u svojoj suterenskoj sobi koja je pravi spas od ljetnih vrućina.“

Foto: Olivin__

Učitati još
Zatvori