Maja Kranjec dala nam je super ideju za uskrsni vjenčić koji možete sami napraviti

Maja Kranjec dala nam je super ideju za uskrsni vjenčić koji možete sami napraviti

Bliži nam se Uskrs koji je nezamisliv bez šarenih pisanica i ostalih uskrsnih specijaliteta u kojima ćemo uživati za blagdanskim stolom. Ako ste poput nas ove godine odustali od većine planova i još se niste pripremili za uskrsno slavlje, ne brinite – još uvijek stignete. Ako ne znate gdje kupiti šunku, pincu, francusku salatu i sve ostale poslastice koje jedemo za Uskrs, možda vam pomognu adrese s kojih možete naručiti dostavu na kućna vrata. Uz to, s vama smo podijelili i nekoliko ideja za dekoraciju pisanica, a danas vam donosimo prijedlog za ukrašavanje vrata ili dekoriranje blagdanskog stola.

Savršeni uskrsni vjenčić

Uskrsni vijenac je, jednako kao i adventski koji izrađujemo za Božić, lijepa blagdanska dekoracija kojom možete ukrasiti vaša ulazna vrata ili njime dekorirati stol. Nama se jako svidio ovaj koji je izradila Maja Kranjec koja je s nama podijelila upute kako ga i vi možete sami napraviti kod kuće. Izrada je vrlo jednostavna, a rezultat jako efektan!

Za izradu uskrsnog vjenčića potrebni su:

  • vijenac od slame
  • mahovina
  • savitljive grane poput vrbe ili loze
  • ukrasna jaja (od stiropora, plastike, drva…)
  • tanka žica
  • pištolj za vruće ljepilo
  • čačkalice

Mahovinu slažite po vijencu na način da pokrije slamu. Pričvrstite je motajući tanku žicu oko vijenca. Grane omotajte oko vijenca pa pripremite pištolj za ljepljenje ukrasa. U ovom slučaju koristili smo jaja od stiropora koja možete ostaviti bijela ili bojati po želji. Špricanjem kistom umočenim u vodene boje možete postići točkice koje daju prirodni izgled jaja.

Nakon toga, vrućim ljepilom zalijepite ukrase po mahovini. Ako koristite jaja od stiropora, njih možete nabosti prvo na čačkalice, a zatim ih nabosti na vijenac. Na taj način ih možete jednostavnije preslagivati onako kako želite.

Osim jaja, možete koristiti i druge ukrase. Kad Uskrs prođe, jednostavno maknite ukrase i ostaje vam lijep prirodni vijenac koji možete nadopunjavati i mijenjati kroz godinu.

Foto: Maja Kranjec

Učitati još
Zatvori