Top 4 vodeće ideje za uređenje doma u 2020.

Top 4 vodeće ideje za
uređenje doma u 2020.

Samsung The Frame

Za promjenu interijera nerijetko se jako teško odlučujemo, najčešće smatrajući ga kompliciranim, dugotrajnim i skupim. No, u posljednje vrijeme boravili smo mnogo vremena u našim domovima. Iako nam je naš stambeni prostor pružio sigurnost i često poslužio kao produžetak ureda, nakon puno dana provedenom u njemu, vjerojatno smo primijetili da nam je naše životno okruženje poprilično dosadilo. Osvježavanje monotonog životnog prostora zasigurno će dobro utjecati na nas i ukućane i od doma u kratkom periodu napraviti istinsku oazu mira i ugode.

Pretvaranje zamornog životnog prostora u suvremeni trendi dom ne mora nužno podrazumijevati mukotrpne višetjedne radove i visoke financijske troškove. Uz poznavanje trendova koji vladaju 2020. godinom preuređenje doma će postati puno lakše te će i male promjene zaista učiniti velike rezultate. U nastavku donosimo vodeće trendove u uređenju doma u 2020. koji će naš dom učiniti stylish, ali i ugodnim.

Zemljani tonovi i prirodni materijali

U 2020. godini vidljiv je trend vraćanja održivijem i prirodnijem načinu životu. Od boja u raznovrsnim zemljanim tonovima, povećanja pozornosti etičkom, ekološki prihvatljivom i održivom dizajnu do korištenja materijala poput drveta ili kamena. Upravo namještaj i dekoracije mogu oponašati prirodne elemente poput drva, ratana ili kamena, nudeći tako priliku za stvaranje umirujućeg okruženja, sličnog kao da ste u prirodi. Za mnoge koji provode puno vremena u zatvorenom, to će zasigurno pružiti opuštajući osjećaj. Zemljani tonovi udijelit će prostoru prirodniji izgled i toplinu te će svojom jednostavnošću utjecati na osjećaj smirenosti i mira. Zemljani tonovi obuhvaćaju sve one koje možemo pronaći u prirodi, a mi smo kao favorite izdvojili bež, oker žutu i smeđu.

Biofilni dizajn kao oda simbiozi prirode i čovjeka

Biofilni dizajn zasigurno pripada vodećem trendu uređenja interijera u 2020. On se temelji na prirodnim elementima u moderno izgrađena okruženja koja osim profinjenog izgleda i koncepta otvorenog prostora, izravno utječu na naše cjelokupno zdravlje. Naime, istraživanja su pokazala kako uključivanje izravnih ili neizravnih prirodnih elemenata u ambijent ima ulogu u smanjenju stresa i uravnoteženju razine krvnog tlaka i brzine otkucaja srca. Uz to, ova vrsta dizajna povećava produktivnost, kreativnost i samopouzdanje. Ovako uređen životni prostor koji odiše prirodom postaje prava oaza i utočište poslije napornog i stresnog dana.

Multifunkcionalni prostori i uređaji

Uređenje malih prostora uvijek predstavlja svojevrstan izazov. U malim domovima nepravilni odabir i pozicioniranje namještaja često rezultira zagušivanjem prostora i narušavanjem estetske komponente interijera. Poglavito danas, uz sve veću popularnost učenja i rada od kuće, moramo ostaviti mjesta i za kućni ured. Stoga multifunkcionalni prostori postaju jedan od vodećih trendova kada je u pitanju uređenje interijera. Aktualni koncept otvorenog prostora zamijenio je strogo odvojene prostorije te su višenamjenski prostori i uređaji postali ultimativni način u efikasnoj štednji prostora. Da je upravo tehnologija ta koja nam olakšava život, primjećujemo ponajbolje prilikom kupnje tehničkih uređaja.

Samsung The Frame

Naime, sve češće se tehnološki uređaji ne oslanjaju na razlike u tehničkim karakteristikama, već postaju višenamjenski spoj vrhunskih značajki i elegantnog dizajna koji nam pritom uvelike pomažu u štednji prostora i njegovoj estetskoj komponenti. Tako na primjer TV uređaji više nisu u funkciji emitiranja sadržaja, već svojim izgledom vizualno oživljuju svaki prostor. Među njima je zasigurno i Samsung The Frame, televizor koji je osim uređaja i pravo umjetničko djelo. Zahvaljujući posebnom načinu rada Ambient mode koji omogućuje prikazivanje fotografija kada je isključen, kao i okvira u boji po vašem izboru, ovaj televizor se mijenja ovisno o našem raspoloženju te tako obogaćuje naš životni prostor. Također, da se The Frame televizor neprimjetno uklopi u unutarnje uređenje zaslužno je neprimjetno povezivanje pomoću One Connect Box priključka. Dakle, recite zbogom ružnim i neurednim žicama koje narušavaju estetski dojam. Doista, ovaj Samsung televizor može svaki put nanovo postati finalni touch u osvježenju vašeg doma.

Zakrivljeni oblici i asimetrija

Inspirirani 60-ima i 70-ima, zaobljeni oblici su ponovno aktualni. No, ovaj put s modernim twistom. Kodnamještaja primjećuju se tapecirani komadi poput sofa, fotelja i komode koje su asimetrično postavljenje. Upravo asimetričnost čini interijer slobodnim, individualnim i jedinstvenim. Takav dizajn u slobodnoj formi pridaje prirodnost interijeru kojom trendovi u ovoj godini obiluju, dok zakrivljeni dizajn koji imitira valove, krugove te krivulje pridonosi mirnoći i eleganciji svakog doma.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori