Ovi umivaonici unijet će posebnost u svaku kupaonicu
Ovi umivaonici unijet će posebnost u svaku kupaonicu

Ovi umivaonici unijet će
posebnost u svaku kupaonicu

Svatko tko se barem jednom uhvatio u koštac s uređenjem vlastitog ili tuđeg interijera zna koliko su detalji važni. Kada uređujemo prostoriju po prostoriju moramo misliti na njenu funkcionalnost, estetiku, ali i na treći faktor – dugotrajnost. Želite imati kvalitetne predmete ako vam se ne da svako toliko raditi promjene. S druge strane, ako ukus u uređenju interijera mijenjate često i generalno volite promjene, onda posegnite za jeftinijim varijantama koje vam neće biti žao tako brzo zamijeniti. Mi smo se ovoga puta bacili na potragu za savršenim umivaonicima. Da, ima ih toliko savršenih da već ne znamo za koje bi se odlučili kad bi se odmah morali odlučiti.

Umivaonik – neizostavan dio svake kupaonice

Umivaonici su ključni elementi svake kupaonice. Osim što služe osnovnoj higijenskoj svrsi, umivaonici igraju važnu ulogu u estetici prostora. Umivaonik treba biti funkcionalan i estetski privlačan. Pri odabiru, važno je uzeti u obzir veličinu kupaonice, stil uređenja i vaše osobne potrebe. Netko će više voljeti uobičajene oblike, netko će se poigrati s ekstravagantnim modelima (u obliku morske školjke), posebno su popularni vintage modeli, kao i oni futuristički za ekstra moderne interijere. Razmislite o održavanju, ali i o tome da ćete umivaonik gledati svaki dan i to nekoliko puta dnevno.

 

Kako odabrati pravi umivaonik?

Da bismo odabrali pravi umivaonik za našu kupaonicu važno je slijediti nekoliko ključnih točki kao što je veličina, materijal, stil i funkcionalnost. Danas ih doista možete pronaći u raznim oblicima i veličinama, ali i izgrađenih od raznih materijala poput porculana, stakla, kamena, nehrđajućeg čelika i slično. Osim samog umivaonika razmislite i o ostatku kupaonice, pripadajućim ormarićima i ogledalo – sve to zajedno čini jednu funkcionalnu estetsku cjelinu, koja vam rituale jutarnje higijene može itekako uljepšati.

Učitati još
Zatvori