U Ilici se otvorilo još jedno super mjesto – Regular.Bar

U Ilici se otvorilo još jedno super
mjesto – Regular.Bar

Popili smo kavu u Regular.Baru

Što se događa kad se sa svojim idejama i znanjima udruže tri prijatelja, možete vidjeti u novootvorenom Regular.Baru koji je svoju stalnu lokaciju pronašao na adresi Ilica 65. Skriven u veži postaje idealno mjesto za ispijanje prve kave ili cijeđenog soka, pića poslije posla ili za zagrijavanje prije izlaska. A zašto? Jer ćete se u ovom odličnom, a nepretencioznom interijeru baš osjećati opušteno, skriveno od buke grada, bez obzira radilo li se o jutru ili večeri.

Vlasnici Augustin Miletić, Pavao Murgić i Ruđer Novak-Mikulić smatrali su da u centru Zagreba nedostaje mjesto koje ima dobar interijer, ugodnu atmosferu, određeni šarm, ali koje isto tako nema astronomske cijene, beskonačnu vinsku kartu i ‘posh’ atmosferu.

Smatrali su da njima i širokom krugu njihovih prijatelja i poznanika, pa tako vjerojatno i velikom broju mladih ljudi sličnih njima fali mjesto koje ima stila, ima ugodan prostor i dobru muziku, ali je u suštini opušteno i ‘regularno’.

I bili su u pravu, što je pokazao prosinac i nekoliko odličnih partyja koji su se tamo spontano dogodili i koji su pokazali da mjesta kao što su Regular.Bar treba još i više.

Interijer kakvih u Zagrebu nedostaje

Za interijer kakvih u Zagrebu definitivno nedostaje i za koncept bara zaslužan je Regular Company, produkt dizajn studio iz Zagreba među čijim je osnivačima Ruđer Novak-Mikulić, jedan od vlasnika Regular.Bara. Proizvodi i projekti studija, prvenstveno oni u suradnji s tvrtkom Artisan, osvojili su brojne prestižne međunarodne nagrade (German Design Award, Red Dot Award, Interior Innovation Award, Design Intelligence Award, itd.), a proizvodi s njihovim potpisom mogu se pronaći u brojnim interijerima diljem svijeta kao što su Starbucks Reserve Bar u Hollywoodu, restoran Jean Georges u Four Seasons Resortu u Dubaiju i mnogi drugi. 

Prostor se sastoji od tri zasebne prostorije i velike terase, skrivene od buke i gužve Ilice. Kroz interijer se provlače prirodni topli tonovi i materijali, s crnim detaljima koji mu daju određenu finoću i kontrast. Ideja je bila stvoriti prostor koji nema puno elemenata, nije zatrpan sa suvišnim informacijama, ali koji je ugodan za boraviti u njemu i nudi dašak skandinavske mirnoće. U prostoru se mogu naći proizvodi Regular Companyja, ali i proizvodi drugih domaćih produkt dizajnera, poput Grupe.

Mladi kreativci u prostoru

Kao dio interijera trenutno se ističu apstraktni crteži jednog od najperspektivnijih hrvatskih akademskih umjetnika Nikice Jurkovića iz serije ‘Točka, linija i ploha’ koji su nastavak njegovog prethodnog ciklusa grafika pod nazivom Sustav apstraktnih elemenata (UF) i koji su na neki način i nastali kao projekt koji bi se idealno uklopio u ideju ovog prostora. A Regular.Bar je i u budućnosti zamišljen i kao lokacija za događaje iz sfere dizajna, umjetnosti, mode i glazbe, te kao pop-up galerija za mlade ili već afirmirane autore.

Regular.Bar i sve njihove buduće evente pratite na Facebooku i Instagramu.

Foto: Sanja Jagatić

Interijer: Regular Company

Grafike: Nikica Jurković

Učitati još
Zatvori