Jeste li već zamijetili njene cvjetne aranžmane? Pričali smo s Lanom Bašić iz Tulip Studija
Jeste li već zamijetili njene cvjetne aranžmane? Pričali smo s Lanom Bašić iz Tulip Studija

Jeste li već zamijetili njene cvjetne aranžmane? Pričali smo s Lanom Bašić iz Tulip Studija

O cvjetnom studiju Tulip već smo pisali i to baš onda kada smo tražili cvjetnu inspiraciju za uređenje našeg doma za blagdane. Sada smo na Instagramu primijetili kako pripremaju nešto novo i odmah smo im se javili kako bi ih posjetili. Cvjetna priča ovog studija traje već nekoliko godina, a uskoro će dobiti i krunu svoga rada – novi prostor u jednoj od najljepših i najfrekventnijih ulica u centru Zagreba.

Tulip studio

Tulip Studio mjesto je gdje se ljubav prema prirodi i kreativnost spajaju kako bi stvorili prekrasne cvjetne aranžmane koji osvježavaju i obogaćuju naš svakodnevni život. Iza cijele priče stoji cvjećarka i aranžerka Lana Bašić koja izrađuje cvjetne bukete, aranžmane, vjenčane dekoracije, aranžmane za evente i posebne prilike te mnoge druge kreativne kreacije. Kreativni proces u ovom cvjetnom studiju uključuje odabir cvijeća, boja, oblika i veličina kako bi se stvorio harmoničan aranžman, a svaki je jedinstven i prilagođen specifičnim potrebama i preferencijama kupca. Kako je sve počelo i koji su planovi ovog studija Lana nam je otkrila u zanimljivom razgovoru.

  • Kako si došla na ideju osnivanja studija? 

Zahvaljujući mami oduvijek sam bila okružena cvijećem i to je vjerojatno utjecalo na moju ljubav prema cvijeću. Cijela ova priča je započela s tulipanima, koji su mi jedno od najdražih cvijeća. Htjela sam ponuditi nešto drugačije, nešto što niste mogli pronaći na svakom uglu i uspjela sam zainteresirati klijente s boutique kolekcijom tulipana. Boje su bile potpuno neočekivane: siva, plava, brownie ili rainbow koji su ujedno bili i apsolutni bestseller. Nakon pozitivnih reakcija, bukete sam počela pripremati i od drugog cvijeća. Težila sam stvaranju modernih buketa, minimalno koristeći zelenilo i stavljajući fokus na ljepotu samog cvijeta.

Journal_Tulip Studio_Martina Movric-15
Journal_Tulip Studio_Martina Movric-1
  • Tko su tvoji najčešći klijenti i kakve aranžmane najviše voliš pripremati?  

Moja lepeza klijenata je raznolika što me najviše veseli. Od privatnih osoba koje žele buket za svoj dom, posebnu prigodu ili vjenčanje do poslovnih partnera koji svaki tjedan uživaju u novim cvjetnim kreacijama. Mišljenja sam da svi vole cvijeće, te vjerujem da buketi unose vedrinu u svaki prostor. Razigran, skulpturalan, pun boja i različitih tekstura – najbolje će opisati idealan buket koji najčešće i pripremam za svoje klijente. Svaki tjedan mijenjam palete boja, ovisno o sezoni cvijeća, tako da buketi nikada nisu isti.

Journal_Tulip Studio_Martina Movric-20
Journal_Tulip Studio_Martina Movric-18
  • Gdje crpiš inspiraciju? 

Puno čitam i inspiraciju pronalazim u knjigama o cvijeću. Pohađala sam brojne edukacije i upravo nakon završenog masterclassa sam najčešće inspirirana novim vještinama i tehnikama koje jedva čekam primijeniti u svakodnevnom radu.

Journal_Tulip Studio_Martina Movric-16
Journal_Tulip Studio_Martina Movric-26
  • Uskoro seliš u novi studio. Gdje i kad je planirano otvorenje?  

Još uvijek smo u fazi pripreme i uređenja, a krajem studenog planirano je otvorenje. Studio je koncipiran tako da će klijenti moći sjesti i popiti kavu u showroomu, uživati u cvjetnim instalacijama i buketima dok se u odvojenoj radionici priprema njihova narudžba.

Uskoro ćete nas moći pronaći na adresi prilaz Gjure Deželića 8.

Journal_Tulip Studio_Martina Movric-21
Učitati još
Zatvori