Stan na Malešnici s potpisom Mirjane Mikulec

Stan na Malešnici s potpisom
Mirjane Mikulec

stan-malesnica-14

Trosobni stan koji spaja moderno i klasično

Prostrani trosobni stan u zagrebačkoj novogradnji savršen je primjer kako klasika može biti sjajno kombinirana s elementima modernog stila, a čitav prostor istovremeno odisati elegancijom, profinjenošću i funkcionalnošću. Da bi to postigli i da bi se prostor što bolje iskoristio, vlasnici, mladi bračni par s djetetom, angažirao je studio Mirjana Mikulec interijeri.

Dizajnerica je sa svojim timom krenula u projektiranje prostora, nastojeći zadovoljiti i zahtjeve klijenata. Oni su se prije svega odnosili da stil uređenja koji je išao u smjeru klasike, zatim kutak za čitanje u dnevnoj sobi te šank koji će dijeliti kuhinju od blagovanja i parket umjesto keramike na podu kuhinje. Pored toga, željeli su topao, ugodan i stilski skladan ali nenametljiv dom.

stan-malesnica-9

Dizajnerici je posao bio olakšan činjenicom da je riječ o novogradnji te nije trebalo intervenirati rušenjem zidova i preinakama u tlocrtu. Druga prednost stana je njegova prostornost, a treća što svaka prostorija ima velike otvore te dovoljno prirodne svjetlosti. Ulaskom u stan prolazimo privatnu zonu sa spavaćim sobama te nas uski hodnik vodi do dnevne zone kojom dominiraju neutralni tonovi bijele i sive, oplemenjeni drvenom podnom oblogom.

stan-malesnica-13

Novi prostor za mladu obitelj

Iz prostrane dnevne sobe odvojenim vratima ulazi se blagovanje i kuhinju koji su povezan prostor, odijeljen tek šankom. Dnevna soba je zahvaljujući ugradbenim ormarima dobila dovoljno prostora za skladištenje, ali i kutak za čitanje u vidu čarobne male klupice pored prozora te polica za odlaganje knjiga. Prostorija u kojoj obitelj najviše boravi sada ima dvije jedinice za sjedenje, od kojih ova manja, za čitanje, pruža mogućnost privatnosti, ali je istovremeno povezana s ostatkom prostora.

stan-malesnica-12

stan-malesnica-8

Klasični elementi – štukature na zidovima, uramljena ogledala, kamin i kutak za sjedenje savršeno se nadopunjuju s modernim detaljima poput crnog metalnog klub stolića, bijele podne lampe i tepiha s geometrijskim uzorkom. Dovoljno prirodne svjetlosti dalo je mogućnost da zidovi u kuhinji u blagovanju budu u tamnosivim, sivim i plavim nijansama. Spavaća roditeljska soba oaza je jednostavnosti i romantike s primjesama modernih detalja poput originalne metalne rešetke na zidu, koja može poslužiti i kao vješalica za odjeću.

stan-malesnica-6

Dojam romantike pojačava tapeta s cvjetnim uzorkom, dok je dječja spavaća soba za trogodišnjakinju pravo malo veselo carstvo u pastelnim ružičastim i plavim tonovima. Vlasnike je osvojila ideja dizajnera da kreiraju ormare po mjeri neobičnih fronti u obliku krovova, koji su postali zaštitni znak ove sobe. Ormari su usto vrlo praktični i svaki centimetar iskorišten je za odlaganje odjeće, igračaka i ostalih sitnica.

stan-malesnica-4

stan-malesnica-5

stan-malesnica-7

stan-malesnica-2

stan-malesnica-11

stan-malesnica-10

Foto: Darko Mihalić

Učitati još
Zatvori