Bezvremenski trendovi u uređenju kuhinjskog interijera
Bezvremenski trendovi u uređenju kuhinjskog interijera

Bezvremenski trendovi u uređenju
kuhinjskog interijera

Uređenje interijera poseban je način izražavanja. Pretvaranje kuhinje u kućnu kulisu za umjetnost pripremanja hrane izuzetno je važno za dobar osjećaj. Dom nije dom ukoliko u njegovoj bazi nije topla i atmosferična kuhinja s cijelom paletom korisnih kućanskih pomagala, polica, začinskog bilja, prostrane i funkcionalne radne površine gdje ćete slobodno moći izraziti svoju kreativnost. Uz ugodnu paletu boja koja se skladno uklapa s frontama kuhinjskih ormarića, kuhinja postaje prava bajka među toplim mirisima domaće hrane.

Kuhinja je ‘srce’ doma

U skladu s potrebama strastvenih ljubitelja kulinarskih majstorija i zanesenih esteta, zakoračili smo u doba vladavine potpuno očaravajućih kuhinja. Neke trendove u uređenju kuhinja već slijedimo i obožavamo, a neke ćemo tek uvesti u svoj ambijent. Izdvajamo sedam najpoželjnija trenda u stvaranju idealne kuhinje u kojoj bismo voljeli provoditi vrijeme u pripremanju hrane, uživanju u degustiranju, ali i u druženju s dragim nam ljudima.

Otvorene police i ormarići

Otvorene police I ormariće jako volimo. Oni su poput posebnog švedskog stola gdje se nudi ogromna lepeza sadržaja. Od šalica, tanjura, pladnjeva do raznih začina, namirnica i uspomena s putovanja. Kuhinja s ovakvim otvorenim konceptom neiscrpni je izvor inspiracije za posebne specijalitete.

Ljestve kao središnji detalj

Tko kaže da su ljestve samo za knjižnice? Ovaj praktični komad učinit će da vaša kuhinja izgleda otmjenije, a ujedno ćete lakše  doći do onih najviših polica.

Igrajte se uzorcima

Tradicionalni elementi uvijek su dobrodošli u uređenju interijera. Odlučite se za vintage pločice koje će svakako dati vašoj kuhinji jedan topli ugođaj. Osim toga, sve češće dizajneri interijera koriste uske, vertikalno postavljene pločice na kuhinjskim zidovima. Posebno su šarmantne i idealne su za one karaktere koji vole drugačiji i nekonvencionalni pristup uređenju interijera.

Iskoristite sezonske boje

Bilo da je riječ o boji zida ili detalja kao što su radna ploča, zavjese ili stolice. Odlučite se za tople jesenske boje koje će unijeti dašak prirode u kuhinju.

Rasvjeta je važna

Rasvjeta u kuhinji uvijek je izazov za pravilno postavljanje, ali umjetnost slojevitosti bit će ključna za uspješno projektiranje kuhinja u budućnosti. U stvarnosti vam je potrebna samo određena količina radne rasvjete u određenim područjima za pripremu, previše svjetiljki i kuhinjski strop na kraju izgleda kao sletna staza.

Koristite prirodne elemente

Korištenje prirodnih materijala znatno je poraslo, stoga su mramorni, granitni i neobojeni drveni kuhinjski ormarići postaju stalni dio u uređenju. Ne samo da imaju bogatu estetsku kvalitetu, već se sve više prepoznaju i po svojim zdravstvenim dobrobitima.

Sve su popularniji kuhinjski prostori uređeni u natural stilu. Nenametljivi i profinjeni prostori koji ne odvlače pažnju bespotrebnim detaljima, intenzivnim bojama i dezenima. Uz kuhinjski namještaj u prirodnoj boji drveta dobit ćete rustikalni ambijent kuhinje u kojemu je vrlo ugodno raditi. Opuštajuća energija drveta odlično funkcionira i u malim prostorima jednako dobro kao i u prostranim, velikim kuhinjama.

Učitati još
Zatvori