Interijeri 2019. obilježeni su bojama čokolade i lješnjaka

Interijeri 2019. obilježeni su bojama
čokolade i lješnjaka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sophie Paterson (@sophiepatersoninteriors) on

Pred kraj svake godine najavljuju se najveći lifestyle trendovi za onu iduću. O prvim modnim prognozama, trendovima u industriji ljepote i naravno interijera koji će obilježiti 2019. već se priča. Sa sigurnoću možemo reći da su interijeri bili dinamični i nekonvencionalni. Dizajnerski miks imali smo prilike pratiti na društvenim mrežama i u časopisima za uređenje doma. Za svakoga se pronašlo nešto –  cozy skandinavski stil prednjačio je uvjerljivo, slijedili su ga boho, eklektika i tamni interijeri s prizvukom gotike. No, prvi trendovi koji će obilježiti početak 2019. godine dolaze u toplim nijansama čokolade i lješnjaka. Ljubitelji sofisticiranog stila kojeg krasi prije svega elegancija i otmjenost ove godine će pronaći pregršt inspiracije za buduće projekte ili uređenje domova.

Interijeri koji će obilježiti početak godine

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zara Home (@zarahome) on

Neutralne boje ostavljaju dovoljno slobodnog prostora za igranje različitim stilovima uređenja. Stoga ne čudi da se mnogi odlučuju za bijele, bež i sivkaste tonove kad su u pitanju zidovi i ključni komadi namještaja. 2019. godine interijeri će biti obilježeni blijedim, ali toplim nijansama. Smeđi tonovi dolazit će ili u potpunosti ili tek u tragovima. Kako interijeri ne bi bili prazni i bezlični, dizajneri su minimalistički dizajn zamijenili  statement namještajem koji prostoru daje karakter i harmoniju. Detaljima će se unositi dašak glamura pa će kristalni lusteri i sjajni metalik detalji činiti neizostavan dio interijera u idućoj godini. Kuhinje će i dalje biti iznimno popularne u tamnim varijantama s mnogo detalja poput zlatnih ručki i drvenih polica za začine.

Čokolada ili lješnjak?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H&M Home (@hmhome) on

Paleta smeđih tonova zaista je velika, a kreće od svijetlih tonova lješnjaka pa sve do tamne boje čokolade. Ove dvije boje posebno su se istaknule u klasičnom stilu uređenja kojeg vole ljubitelji vintage štiha. Dobro je poznato da se zlatni detalji u domu izvrsno slažu s kontrastnim smeđim nijansama. Ako se odlučite na bojanje zidova u jednu od ovih nijansi, stiroporne štukature podići će cijeli prostor na jednu novu razinu luksuza. Osim što su lako dostupne i cijenom pristupačne, lako se postavljaju, pa ćete se u pothvat preuređenja moći upustiti i bez stručnjaka. Bezvremenski, sofisticirani interijeri prigodni su za domove svih kvadratura.  U kombinaciji s tamnim drvetom ili pak svijetlim inačicama, te neizostavnim mramorom smeđi interijeri izgledaju ljepše nego ikada.

Sve čari sitnih detalja

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neha Patel (@ambikainteriorz) on

Minimalistički stil, čini se, na početku godine sklonit ćemo u stranu. To nipošto ne znači da se maksimalizam vraća u modu, ali detalji koji čine stan domom biti će posvuda. Smeđe sofe i taburei od baršuna biti će ukomponirani s brušenog i glatkom kožom na zavjesama, jastucima, okvirima za slike i sitnim detaljima. Na tepisima je, za razliku od dosadašnjeg trenda, manji naglasak, a veća pažnja posvećuje se ostalim tkaninama u interijeru.

Galerije slika s maštovitim okvirima još su jedan detalj koji će u domove boje čokolade i lješnjaka pronaći put do zidova. Tradicionalne dekoracije pričekati će neku drugu sezonu, jer 2019. će obilježiti ‘muzejski’ stil. Biste, kipovi, kolekcije knjiga, povećala i noževi za otvaranje kuverta samo su neki od detalja koje ćemo sve češće viđati u interijerima kroz nadolazeću godinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexander James Interiors (@alexanderjamesinteriors) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori