Trend koji volimo: statement podovi

Trend koji volimo: statement podovi

Ako svoj dom želite naglasiti detaljima koji su odvažni i jedinstveni, svakako biste trebali razmisliti o statement podovima. Ovi upečatljivi dijelovi interijera sve su popularniji. Bilo da je riječ o porculanu, mramoru ili drvetu, svaku prostoriju možete naglasiti kreativnim rješenjima i motivima. Uz njih nisu potrebna umjetnička djela kako bi prostor dobio artistički ugođaj. Oni su umjetnost per se. Pogotovo ukoliko se odlučite za ukrašavanje podova mozaikom. Pravi smisao ovakvih podova upravo je u odstupanju od uobičajenog.

Statement podovi transformiraju prostor i pretvaraju svaku prostoriju u pozornicu. Statement podovi središnja su točka svake prostorije i daju joj neodoljivi šarm. Svako odstupanje od uobičajenog dobro je došlo ukoliko odaberete ovakvu vrstu uređenja. Možete se poigrati bojama i motivima i tako u svoj dom unijeti razigranu maštovitost. Uz statement pod svaki dom postaje umjetnički centar za užiavnje.

Poigrajte se materijalima i dezenima

Privlačni uzorci poput kombinacije različitih geometrijskih oblika, vertikalne ili horizontalne linije, motiv riblje kosti, cvjetovi, gramofonske ploče pa čak i slova naglasit će ljepotu prostora. Svojom upečatljivošću daju naglasak prostoriji, a da ne narušavaju sjaj namještaja i drugih elemenata koji čine cjelinu vašeg stanovanja. Uz ovakve podove prostor će dobiti na dramatičnosti, a kombinacija više različitih tema stvorit će eklektičan prostor koji je uvije kposebno zanimljiv. Ne morate se pritom držati osnova i pravila. Šareni podovi nisu samo “rezervirani” za kupaonice. Uvođenjem takvih podova njima slobodno pojačajte karakter vašeg dnevnog boravka, kuhinje ili spavaće sobe.

Klasična crno-bijela kombinacija čak i kada su statement podovi u pitanju, odličan je izbor. Kontrast i igra svjetla i sjene privući će pažnju i tako ćete postići upravo željeni efekt privlačenja pažnje što je i ideja ovakvih podova. Monokromatska kombinacija posebno će naglasiti eleganciju i otmjenost vašeg doma.

Osim igranja pločicama i njihovim kombiniranjem, posebno su atraktivni oslikani drveni podovi. Oni odišu romantikom i uz to što privlače poglede, daju ugodan osjećaj tople, kućne atmosfere u vintage stilu.

Zašto statement podovi?

Vodotehnika

Vodotehnika

Statement pod je trajni komad umjetnine. To je slika koja nikada neće nestati. Za ljubitelje lijepog. Za ljude koji vole fine stvari. To je idealan način da ljubav prema umjetnosti unesete u dizajn interijera. Oni mogu vizualno proširiti prostor ukoliko se izabere odgovarajući dezen. No, njih treba pažljivo uklopiti u interijer. Ukoliko baš svaki pod u kući bude statement pod, može se postići neželjeni efekt pretjeranosti i kiča koji će onda umanjiti efekt iznenađenja i divljenja koji bi se lako moga opostići ukoliko se izabere odmjerenost. No, ako se statement podovi znalači urede, boravak u takvom prostoru je neprocjenjiv. Uz njihov šarm prostor će zablistati posebnim sjajem. Ostavit će dojam luksuznog prostora u kojemu je pravi užitak boraviti.

Vodotehnika

Vodotehnika

Vodotehnika

Vodotehnika

Vodotehnika

Vodotehnika

Tekst: Dijana Ljubanović

Foto: Instagram, Vodotehnika

Učitati još
Zatvori