Tinsel tree i ove je godine hit u ukrašavanju božićnog drvca
Tinsel tree i ove je godine hit u ukrašavanju božićnog drvca

Tinsel tree i ove je godine hit u
ukrašavanju božićnog drvca

Kao što izreka kaže, sve staro ponovno postaje novo – a to svakako vrijedi i za trendove kad je božićno drvce u pitanju. Neki blagdanski klasici, poput ukrasa za bor kao što su lamete u srebrnoj ili zlatnoj boji ili pak vilina kosa te trake i lančići ponovno bi mogli zavladati ove godine. Trendovi su to koji nas vraćaju u nostalgično djetinjstvo, a ujedno ovi božićni ukrasi učinit će blagdansku atmosferu još ugodnijom.

Vintage božićni ukrasi

Stoga izvadite iz kutija vintage ukrase i dodajte božićnom drvcu novi sjaj. Lamete, vilina kosa i lančići ove godine svakako su ‘it’ detalji i jedan od dražih retro trendova u blagdanskom uređenju koji se vraćaju na velika vrata. Trend pod nazivom tinsel tree još je prošle godine zavladao Instagramom, a izgleda da i ove privlači puno pažnje. U nastavku donosimo nekoliko inspiracija.

Lamete za bor ili vilina kosa za dozu blagdanske retro estetike

Lamete za bor biste mogli povezati s 50-ima, ali zapravo datiraju mnogo dalje. Lamete su prvi put korištene u Njemačkoj ranih 1600-ih kada se ovaj svjetlucavo-srebrni materijal koristio za ukrašavanje borovih grana kako bi uhvatio treperavo svjetlo pravih svijeća. Tako okićeno božićno drvce izgledalo je zbilja bajkovito. Ono što je zanimljivo spomenuti jest da su se lamete izvorno izrađivale od pravog srebra, pa je njihova upotreba u božićnom ukrašavanju bila znak dobrostojeće obitelji.

Ukrasi zbog kojih će božićno drvce izgledati bajkovito

Trend se vratio 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, no ovaj je put svjetlucavi ukras izrađen od mnogo pristupačnijeg PVC materijala, što je trend učinilo dostupnijim široj populaciji. Nakon kratkog oživljavanja u 80-ima, trend ukrašavanja božićnog drvca lametama čini se ponovno se vratio u svom punom sjaju. Bilo da se odlučite za drvce potpuno ukrašeno lametama ili jednostavno dodate pokoju srebrnu nit svom božićnom drvcu, upotrijebite ga za dodatni sjaj i učinite svoje drvce još življim.

Učitati još
Zatvori