Top trendovi u uređenju interijera inspirirani godišnjim odmorom

Top trendovi u uređenju interijera
inspirirani godišnjim odmorom

Boho-Chic

Opuštenost tijekom godišnjeg odmora ne postiže se samo putovanjem u mirno odredište. Boravak u predivno uređenom smještajnom objektu na godišnjem odmoru također pozitivno djeluje na raspoloženje. Više od pola putnika iz Hrvatske navodi da im odličan dizajn interijera pomaže da se više opuste na godišnjem odmoru.

Probudite se svaki dan uz osjećaj kao da ste na godišnjem odmoru

Odličan dizajn interijera nije nešto u čemu se može uživati samo tijekom putovanja, trendove inspirirane godišnjim odmorom moguće je ponovno oživiti i u vlastitom domu. U istraživanju koje je proveo Booking.com, globalni lider u povezivanju putnika s najširim izborom nevjerojatnih mjesta za boravak, utvrđeni su najpopularniji trendovi u uređenju interijera s temom godišnjeg odmora, na temelju odgovora koji su prikupljeni od putnika iz Hrvatske:

1. Mediteransko plavetnilo – Uz ovaj bezvremenski stil sanjat ćete da plovite oceanom. Ovaj stil pobuđuje osjećaj opuštenosti, a karakterizira ga hladna i minimalna, ali isto tako šarena paleta boja. Prekrasne pločice s uzorcima jako dugo su obilježavale ovaj stil, kao i prirodne tkanine i teksture, kao što su bijela posteljina, masivni drveni namještaj i terakota podovi.

mediterranean-bathroom

2. Skandinavska jednostavnost – To je pokret koji definira jednostavnost, minimalizam, funkcionalnost i ljepota. Iako se radi o stilu poznatom po svojoj jednostavnosti, u njegovoj je srži besprijekorno umijeće izrade. Svijetlo drvo i čisti, jednostavni oblici sa zaobljenim rubovima dominiraju u arhitekturi i namještaju. Minimalni dodaci i obilje prirodnog svjetla također obilježavaju ovaj stil koji je prihvaćen diljem svijeta.

3. Seoska udobnost – Stil seoske udobnosti definira maksimalistička estetika. Taj je stil poznat po upotrebi debelog i izdržljivog drva te grubih, prirodnih materijala kao što su kameni podovi. Sve to pomaže u stvaranju toplog i udobnog ugođaja. U ladanjskoj kući ništa nije preosjetljivo – sve je pomalo oštećeno djelovanjem vremenskih uvjeta, ali isto tako i pomno odabrano i postavljeno na svoje mjesto zbog romantičnih i nostalgičnih karakteristika.

scandinavian-simplicity

4. Japanski zen – Japanski interijeri poznati su po svojoj formi i funkcionalnosti. Iako je tim stilom izvorno prevladavala siromašna estetika Budizma, Japanski zen poznat je po promišljenom korištenju prostora, pri čemu svaki predmet ima neku svrhu. U japanskim se interijerima može primijetiti pristup „manje je više” s očigledno neutralnim nijansama boja isprekidanih ravnim linijama i naglašene njegovanim vrtovima.

5. Elegantni gradski stil – Prozori od poda do stropa s izvanrednim pogledom, izložena cigla i drveni podovi uobičajeni su znakovi u svakom domu uređenom u gradskom chic stilu. U tako uređenom domu možete očekivati prostorije otvorenog plana s velikim, masivnim namještajem i dizajnerske predmete, kao što su svijećnjaci i umjetnička djela, koje nije moguće previdjeti. To je gradski luksuz u svom punom sjaju.

kitchen

Unesite djelić godišnjeg odmora u vlastiti dom

Četvrtina putnika iz Hrvatske kaže da ih dizajn (ili izgled i stil) smještaja u kojem provode godišnji odmor inspirira da tako urede i vlastiti dom. Jedan od pet putnika iz Hrvatske kaže da se ta inspiracija temelji na činjenici da su imali mogućnost boraviti u smještajnom objektu s neobičnim dizajnom interijera, a jedan od četiri putnika kaže da im upoznavanje različitih kultura i načina života tijekom godišnjeg odmora također služi kao poticaj za uređenje vlastitog doma.

Ubacivanje djelića godišnjeg odmora u vlastiti dom ne treba uključivati veliki projekt – putnici jednostavno mogu unijeti djelić kulture i boja u svoj svakodnevni život na jednostavniji način, kao što je kupnja predmeta za uređenje doma tijekom boravka na godišnjem odmoru.

Parisian-vintage

Za one koji su zainteresirani za renoviranje doma, bez obzira radi li se o velikom ili malom zahvatu, Booking.com je surađivao s kreativnim butikom za generiranje 3D arhitektonskih dizajna i dizajna interijera, Render Atelier, kako bi se kreirale potpuno nove, kompjuterski generirane slike (CGI), i to ekskluzivno za Booking.com, koje opisuju pet najpopularnijih trendova u uređenju interijera. One bi trebale poslužiti kao inspiracija za putnike o načinu na koji mogu oživotvorili te popularne trendove u vlastitom domu. Bez obzira na to želite li biti više zen ili uljepšati vlastiti dom s malo boje, svatko može pronaći nešto za inspiraciju.

Foto: Render Atelier za Booking.com

 

 

Učitati još
Zatvori