Terrazzo uzorak je svugdje oko nas i jako nam se sviđa

Terrazzo uzorak je svugdje oko nas
i jako nam se sviđa

Gotovo je nemoguće da u šetnji gradom u jednom od divnih kafića ili hotelskih predvorja niste vidjeli terrazzo uzorak. Iako ovo nije novi trend, prošle godine doživio je vrhunac svoje popularnosti, a čini se da će ona u 2019. još više rasti. Neke od najljepših Instagramskih domova krase podovi, zidovi i radne površine ovog divnog dekorativnog, mozaičnog kamena. Terrazzo je nastao na sjeveru Italije, na graditeljskoj sceni je već jako dugo, a još su i stari Rimljani njime ukrašavali svoje balkone i palače. Nekad je bio znak prestiža, a danas ga viđamo svugdje. U nastavku potražite inspiraciju za uređenje doma i saznajte više o ovom divnom uzorku koji bismo i sami rado imali u domu.

Kako je nastao popularni terrazzo?

Prema predaji, umjetnici koji su se bavili proizvodnjom mozaika, ostatke kamenčića i otpatke bacali su van na terasu. Kako je vrijeme prolazilo, komadići su se čvrsto ‘utabali’ u podlogu, no majstori su došli na ideju da ih povežu u cjelinu glinenom bazom i uglačaju materijal u visoki sjaj. Terrazzo se tako proizvodi i danas, komadi mramora ili obojenih kamenčića utiskuju se u masu ili žbuku. Nakon što se smjesa stvrdne površina se brusi i polira te tako nastaje šarmantni uzorak koji podiže dojam u svakom interijeru. Poigrajte se s terrazzo uzorkom u domu i podignite ga na jednu sasvim novu razinu. Stolić za kavu postat će nova omiljena podloga za najljepše Instagram fotke.

Uljepšajte dom šarmantnim uzorkom

U potragu za novim, svježim idejama Instagram i Pinterest nikad nas ne razočaraju. Tako smo inspiraciju za proljetnu renovaciju interijera pronašli na profilima trendseterica i ljubiteljica lijepih interijera. Osim podova, terrazzo uzorak sve češće krasi zidove i plohe stolova. S obzirom na to da se održava puno lakše od mramora, sve češći je izbor za uređenje modernog doma.

Veseli kamenčići u bojama stvaraju divan kontrast na bijeloj podlozi i odlična su alternativa pločicama. Ako volite uzorke onda nećete odoljeti šarmantnom ‘mozaiku’ koji viđamo svugdje. Sjajno izgleda na balkonu, u kupaonici, kuhinji pa čak i spavaćoj sobi i dnevnom boravku. Ima nešto u njemu što nas jako privlači i potiče da razmišljamo o toplim danima i uživanje u domu s prvim zrakama proljetnim zrakama sunca.

 

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori