Pronašli smo jedan divan Bed & Breakfast u pitoresknom istarskom gradiću Labinu

Pronašli smo jedan divan Bed & Breakfast u pitoresknom istarskom gradiću Labinu

Na brežuljku iznad Rapca smjestio se srednjovjekovni Labin, još jedan pitoreskni istarski gradić, koji spaja bogatstvo arhitekture i kulturno-povijesnih spomenika s brojnim umjetničkim ateljeima. A u srcu starog grada, nekoliko metara udaljen od glavnog trga, nedavno je otvoren Terra Residence, Bed & Breakfast objekt sa sedam dvokrevetnih soba.

Terra Residence

Vlasnici Vanessa Kerin i Petar Knežević odlučili su preurediti staru stambenu zgradu, a projekt su povjerili arhitektima Darijanu Čekadi i Vanji Vidulin. U prizemlju, gdje je nekad bio prostor za preradu ulja, nalazi se recepcija, a odmah pokraj nje uočit ćete stari kameni mlin iz onog doba koji je sačuvan kao ukras. Na istoj etaži je i blagovaonica gdje se gosti svako jutro mogu počastiti doručkom.

Zgrada se nalazi u staroj jezgri grada pa je vanjsko oblikovanje zahtijevalo poštivanje konzervatorskih zahtjeva, dok je interijer Terre Residence uređen u modernom stilu. Sedam spavaćih soba s kupaonicama nalazi se na katovima, a karakteriziraju ih temeljne boje istarske zemlje, kamena, mora, maslina i lavande. Arhitekti su neke komade namještaja poput komoda, stolova i noćnih ormarića sami dizajnirali, dok zidove krase slike labinske umjetnice Ivone Verbanac.

Gostima je na raspolaganju zaklonjena terasa zaštićena starim suhozidom koja se nalazi na trećem katu te predivan vanjski vrt s očuvanom starom šternom.

U nastavku zavirite u interijer Terre Residence, a sve dodatne infomacije možete pronađite na službenoj Facebook stranici.

Foto: Koridor 27

Učitati još
Zatvori