Ako želite otići na bajkoviti odmor u Hrvatskoj, ovu adresu bismo svakome preporučili

Ako želite otići na bajkoviti odmor u Hrvatskoj, ovu adresu bismo svakome preporučili

Korčula je jedno od onih mjesta na Jadranu koje je u potrazi za mirnim i opuštajućim odmorom uvijek pun pogodak. Blaga klima, nestvarno čisto more, bogata povijesna i kulturna baština te gostoljubivi domaćini čine otok Korčulu jednom od omiljenih destinacija u Dalmaciji. 

Stara jezgra grada Korčule višestruko je proglašavana kao must see u stranim medijima, a turiste jednako oduševljava i Vela Luka koja se nalazi na drugoj strani. Obilazak otoka otkrit će brojne prekrasne plaže, a restorani će oduševiti gurmane… Nerazvikana ljepota u usporedbi s drugim otocima čini Korčulu mjestom vrijednim istraživanja.

Boutique hotel na obali Korčule

Ukoliko planirate otići na Korčulu, a ne znate gdje spavati, možda vam za oko zapne Tara’s Lodge, divan boutique hotel smješten u naselju Žrnovo, od grada Korčule udaljenom 4 km. Nalazi se u zaklonjenom zaljevu samo nekoliko metara od plaže te pruža spektakularni pogled na krajolik.

U hotelu se nalazi 17 soba i apartmana koji su dizajnirani kako bi ispunili potrebe modernih putnika te osigurali miran odmor. Krase ih veliki bračni kreveti, moderno uređene kupaonice, a opremljeni su sa svime što bi vam na odmoru moglo zatrebati. Sve sobe i apartmani imaju terase ili balkone s velikim ostakljenim prozorima koji se otvaraju kako bi se otkrili slojeviti zeleni vrtovi ili veličanstven pogled na more.

Gastro ponuda i aktivnosti u kojima ćete uživati

Hotelski restoran Mimi’s Bistro, kao i bar na plaži nude ugodnu atmosferu i jelovnik nadahnut Mediteranom. Menu je bogat plodovima mora i sezonskim proizvodima. Bilo da se radi o ribama ulovljenim od strane lokalnih ribara ili domaćem povrću i voću, moći ćete u njima uživati uz vrhunski izbor vina na ovom području.

Hotel ima i bazen, a samo nekoliko koraka dalje nalazi se plaža. Osim kupanja i sunčanja, možete uživati u raznim drugim aktivnostima. Hotel gostima nudi mogućnost najama čamca na napuhavanje (RIB) na dnevnoj ili tjednoj bazi pomoću kojih možete istražiti susjednih 20 otoka i uživati u osamljenim uvalama i plažama.

Možete uživati u ronjenju i jedrenju na dasci ili sa zmajem, otići na kajašku turu oko otočića Badije i Vrnika, uživati u vožnji biciklom, istraživati vinograde Korčule i Pelješca…

Sve dodatne informacije o hotelu Tara’s Lodge pronađite ovdje.

Foto: Tara’s Lodge

Učitati još
Zatvori