Sweater weather nije samo modni termin, nosi se i u interijerima

Sweater weather nije samo modni termin,
nosi se i u interijerima

Sweater weather dobro je poznati termin koji volimo koristiti dolaskom jeseni. Ovaj pojam ukorijenio se u modnoj terminologiji i nagoviješta dolazak džempera, pulovera i svih komada koji će nas grijati postepenim padom temperatura. U nama budi onaj cozy osjećaj finih pletiva, mekih materijala i ugode na koži. No, uživanje u jesenskom vremenu ljepše je u udobnosti doma koji smo presvukli u sweater weather. Promjena sezone osjeća se u ormarima i garderobi, a jednako ju volimo i u interijerima. Dom je oaza mira koja pruža utočište na kraju napornog dana. Kako bi unijeli dinamiku i razbili rutinu u domu ove jeseni prilagodite dekoraciju promjeni vremena. Iako su temperature još uvijek iznad prosjeka u domove unosimo materijale u slojevima i uživamo u atmosferi sweater weather unutar svoja četiri zida. Inspiraciju za kreiranjem ugođaja u domu potražite u nastavku.

Sweater weather uz dekice

Unošenje topline u interijer i dekoraciju doma nezamisliv je bez finih materijala i tkanina. Razne deke omiljen su komad za ukrašavanje kauča i kreveta. Osim što volimo kad ležerno padaju preko naslonjača, idealne su za ukrašavanje košara. Dekorativne tkanine odličan su način za brze i efektne promjene u prostoru. Uz njih ćemo jednostavno oslikati karakteristike godišnjeg doba u interijeru. Postoji mnogo načina kako dekama možete podignuti dekoraciju prostora na višu razinu. Slaganje u slojevima, ležerno prebačene preko kauča, ‘srolane’ u košari, volimo ih na sve načine. Ukrasite dom predimenzioniranim dekama i dekicama od pletiva, baršuna i umjetnog krzna koje će vas grijati u prohladnim noćima

.. i jastuke

Dekorativni jastučići u raznim dimenzijama i materijalima omiljen su detalj za dekoraciju doma. Kauč i krevet nezamislivi su bez jastuka. Sve kraći dani pozivaju nas da vrijeme provodimo u kući uz omiljene filmove i druženja s prijateljima. Osim što ih koristimo za odmaranje, možemo ih koristiti i umjesto taburea za ležerno sjedenje na podu. Ukrasni jastuci u trenu će osvježiti prostor i učiniti čuda bez velike investicije.  U svaki interijer unose puno mekoće i udobnosti, a topliji materijali i tkanine stvaraju pravu atmosferu za drijemanje, čitanje knjige i pijuckanje omiljenog napitka. Investirajte u dekorativne jastučnice u jesenskim motivima i tonovima kako bi sweater weather ugođaj dočarali svakom tko uđe u vaš dom.

.. i zavjese

Mnogo je različitih načina za funkcionalno dekoriranje interijera kada su u pitanju prozori. Razna sjenila i zavjese danas su u ponudi omiljenih trgovina za uređenje doma. Za stvaranje sweater weather ugođaja biramo slojevite, masivne zavjese. U svaki dom će unijeti luksuz i eleganciju, a uz njih dolaze i modni dodatci koji će stanu podariti ‘kraljevski štih’. Zidne kuke jedan su od detalja koji predstavljaju savršen accessorize, zavjese će držati urednima. S obzirom na to da u zimskim mjesecima u dom želimo pustiti što više dnevnog svjetla, držite ih razmaknutima. Ako birate one dvoslojne, neka donji sloj bude prozračnih materijala i bez uzorka kako bi cijeli dan mogle biti spuštene. Gornji sloj neka bude od težih materijala, bogatog uzorka i jakih boja. Pričvrstite ga na zidne kuke lijepim trakama i pustite ih da lijepo padaju.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori