Svjetionik na Visu u kojem možete odsjesti je pravi komadić raja na zemlji

Svjetionik na Visu u kojem možete odsjesti
je pravi komadić raja na zemlji

Osim atraktivnih lokacija, prekrasnih plaža i kristalno čistog mora, za savršeno ljetovanje na Jadranu potreban nam je i idealan smještaj. Srećom, od sjevera do juga, naša obala i otoci kriju predivne kuće za odmor, a brojni kampovi i hoteli upotpunjuju ponudu smješaja pa će svatko pronaći nešto za sebe.

Luksuzni smještaj na jedinstvenoj lokaciji

Ako ste oduvijek sanjali o boravku u svjetioniku, i to je moguće na našoj obali! Smješteni uz sam rub obale mora ili na malim otocima, svjetionici su sve popularniji alternativni odabir hotelima i apartmanima. Uređenje njihovih interijera osigurat će vam ugodan boravak, dok se sa svakog njihovog prozora pruža pogled na predivno more. Jedan takav svjetionik je Vis Lighthouse koji će vas osvojiti na prvi pogled.

Ovaj svjetionik preuređen u luksuznu kuću za odmor nalazi se na nenaseljenom otočiću Host, a udaljen je svega nekoliko minuta vožnje gliserom od otoka Visa. Svjetionik je jedina zgrada na otočiću pa možete biti sigurni da ćete uživati u potpunoj privatnosti. Osim toga, uživat ćete i u netaknutoj prirodi, predivnom moru i plažama i spektakularnom pogledu sa svih strana. Ukratko, Vis Lighthouse je pravi komadić raja na zemlji s kojeg nećete htjeti otići!

Zavirite u Vis Lighthouse

Osim jedinstvene lokacije koja je sama po sebi dovoljna pozivnica da ovdje provedete nekoliko dana godišnjeg odmora, svjetionik osvaja svojim eksterijerom i interijerom.

Vođeni činjenicom da je Vis poznato i omiljeno odredište mnogih svjetskih nautičara, vlasnici su vanjski dio objekta dizajnirali i uredili tako da izgleda kao paluba velike jahte. Obnova same zgrade trajala je pune dvije godine, a njezinom se uređenju pristupilo s puno ljubavi i poštovanja, budući da je svjetionik izgrađen 1873. godine.

Pri uređenju se jako pazilo i na udobnost. Svjetionik tako uključuje okućnicu s udobnim ležaljkama i hidromasažnom kadom s pogledom na beskrajno morsko plavetnilo. Interijer predstavlja spoj rustikalnog i mediteranskog stila, a cilj je bio stvoriti osjećaj kao da ste na brodu. Tome su pridonijeli igra boja, okrugli prozori na vratima, kao i namještaj koji je identičan u svim sobama. Interijeru se pristupilo vrlo pažljivo kako bi se sačuvala daleka prošlost zgrade, kao i kombinacija nekadašnjeg života na svjetionicima i modernog doba.

U svjetioniku može odsjesti do 10 osoba, a minimalni boravak je 4 noćenja. Smještaj na ovakvom jedinstvenom mjestu, naravno, dolazi s cijenom, ali nije zabranjeno maštati. U nastavku zato donosimo još nekoliko fotografija, a sve dodatne detalje koji vas zanimaju možete potražiti ovdje.

Foto: Vis Lighthouse

Učitati još
Zatvori