Sve trendi boje ovogodišnjih interijera

Sve trendi boje ovogodišnjih interijera

Tredovi u uređenju intrijera koji su obilježili prošlu godinu bazirali su se na kombiniranju stilova, na uzorcima tropskog bilja i unošenju upečatljivih detalja u prostor kojima je glavna zadaća bila naglasiti karakter interijera i osvježiti ga. Paleta boja za zidove najviše se oslanjala na nježne nijanse, a potpunu je reinkarnaciju doživjela boja kadulje. Ona se pojavljivala u svim detaljima u prostoru i vrlo brzo se nametnula kao broja broj jedan u prostoru.

No, ove godine, čini se da će trendovi, barem kada je uređenje interijera u pitanju napraviti mali zaokret. Boje su nešto življe, svježije i vibrantnije, karakterizira ih energičnost, no poseban je naglasak stavljen na skladno slaganje nijansi i detalja koji za cilj imaju prostor pretvoriti u profinjeni poligon za opuštanje. Stoga neće nedostajati niti prirodnih materijala i boje drveta, pamuka, sivih te hladnih i mističnih plavih nijansi.

O koraljnoj boji se najviše priča, ali..

Već je neko vrijeme jasno, nakon što je Pantone – ugledni institut za boje, naglasio kako će koraljna boja obilježiti 2019. i da će upravo ta boja biti u fokusu i kada je riječ o ukrasnim detaljima, funkcionalnim komadima namještaja, ali i o boji zidova.

Njezina paleta je uistinu bogata, od toplih do hladnih podtonova, iskričave i intenzivne nijanse koja graniči s narančastom i vatreno crvenom, do blijedih i nježnih varijanti koji u prostor unose profinjenost i blagost.

No, iako će se i brendovi prilagođavati trendovima pa već sada izbacuju kolekcije s neizostavnom koraljnom bojom, ipak ona neće biti jedina must have boja u prostoru.

Također će tijekom 2019.biti cijenjena bogata i tamna zelena boja koja će se najčešće viđati na baršunastim sofama i foteljama. No, za one hrabrije i voljne ekperimentiranju, ova boja je dobrodošla i na zidovima te komadima namještaja. Važno je samo tijekom uređenja ukalkulirati osjećaj za mjeru. Dizajneri su naglasili kako je zelena toliko poželjna je unosi balans i harmoniju u prostor, a u sebi nosi smirenu energiju koja posjeduje gotovo meditativne utjecaje.

Osim zelene, poseban će naglasak biti i na nježnim, prljavoplavim nijansama koje će biti posebno dobrodošle u kuhinjskim prostorima i dnevnim boravcima. Retro dojam koji ostavlja ova boja unosi poseban mir i dubinu u prostor.

U nastavku donosimo sve trendi boje ovogodišnjih interijera uz koje će vaši prostori zablistati.

Nježni, puderasti interijeri

Duboka zelena boja

Koraljna u svim izdanjima

@audreyrivet

Svestrana siva

Plavi detalji

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori