Svaki stan bi trebao imati jedan statement zid

Svaki stan bi trebao imati
jedan statement zid

Tražite li ideju kako dotjerati svoj dom bez previše muke i financijskih izdataka, onda je statement zid svakako trend o kojem bi mogli razmisliti.

Statement zid za wow efekt

Statement zid se odnosi na jedan zid u domu koji će privlačiti pozornost, koji ćete urediti tako da postane fokus prostorije i prepoznatljiva točka u interijeru. U takav zid čak neće biti uloženi sati i sati posla, a transfomirat će dojam cijelog stana.

Zamislite samo tu jednu površinu u stanu prekrivenu tapetama ili nekom genijalnom bojom – jedan zid može postati vaše umjetničko djelo ako mu se dovoljno posvetite. U nastavku donosimo ideje kako to možete postići, neke su jednostavnije, druge kompliciranije, ali sve dolaze s istim wow efektom.

Mood board

Bojite li se ulaziti u trajnije projekte kao što su nova boja na zidu ili tapete, nešto puno jednostavnije je kreiranje vlastitog mood boarda u jednom dijelu stana. Poput galerije, mood board može sadržavati vaše najdraže inspirativne fotografije i citate, izreske iz časopisa i slično, sve posloženo po bojama i točno vama ispred nosa. I ono što je najbolje – može se mijenjati kad god poželite.

Nijansa koja privlači pozornost

Dovoljan je samo jedan zid upečatljive boje da podigne atmosferu u cijelom stanu. Ako se ne možete odlučiti za spavaću ili dnevnu sobu, razmislite o blagovaonici ili hodniku – vaš će stan odmah dobiti nevjerojatan cool faktor. Pogotovo ako izaberete trendi nijansu, kao što su trenutačno smaragdno zelena i boja terakote.

Kućna galerija

Sve vaše fotografije i slike, uokvirene i na jednom zidu. Nekadašnja galerijska praksa napuštena je davnih godina, ali zašto je ne biste vratili u svoju blagovaonicu, primjerice. Kao i na mood board zidu možete kombinirati inspirativne citate, uokvirene poruke, fotografije, plakate pa i same slike da tvore vašu osobnu priču.

Custom boja koja postaje umjetničko djelo

Umjesto klasičnog premaza u određenoj boji, možete se poigrati kistom te stvoriti nešto samo vaše i posve unikatno. Kako je nastao zid u genijalnoj Kuživancija kuhinji možete doznati ovdje.

Trendi tapete

Tapete su apsolutni hit već nekoliko godina i volimo njihovu sposobnost da transformiraju dojam cijele sobe. Za nekoga će možda biti previše moćne i upečatljive da bi ih stavio u dnevnu sobu, no zato je dječja soba savršeno igralište za ovaj trend.

Dojam nedovršenosti

Nekoliko Instagram blogerica ključne je zidove u svojem domu uredilo tako da odišu starinom i nedovršenošću, kao da se boja guli i kao da se radi o zidu starom stoljećima. Ovo je možda najekstremniji primjer, no definitivno i najfotogeničniji pa će hrabri profitirati s ovom odlukom – o njihovom zidu će svi pričati.

Foto: Instagram, Edita Šimić (Kuživancija)

Učitati još
Zatvori