Što mislite o pravilu “više je više” u uređenju interijera?

Što mislite o pravilu “više je
više” u uređenju interijera?

Iako je osnovno pravilo estetike minimalizam, ponekad je sasvim dopušteno razigrati se i pritom pretjerati. Kombiniranje boja, materijala, dezena i stilova može izgledati jako privlačno. Slična pravila vrijede i kod odjevnih kombinacija, ali i kod uređenja interijera. Ponekad želimo sve. I ne možemo se odlučiti koju boju želimo naglasiti i pretvoriti u dominantnu. Pravilo “manje je više” ne treba uvijek shvaćati doslovno. Uvođenje novih pravila je tako osvježavajuće. Više je više. Zašto ne?

Intenzivne boje, gomila detalja, zlato, bronca, točkice i prugice… Neki “vrišteći” interijeri mogu biti potpuno neodoljivi zbog svog karaktera i odvažnosti. Eksperimentiranje može rezultirati vrlo dobrim rješenjima koja unose posebnu energiju u interijer. Spajanje komplementarnih boja, oslikavanje zidova, tapete, više od dva lustera i različiti dezeni fotelja, pločica i prekrivača mogu od dosadnog ambijenta napraviti prava umjetnička djela. Uz malo hrabrosti i kreativnosti možete stvoriti impresivne kombinacije.

Na Instagramu pogledajte primjere uređenja interijera koji krše sva pravila, a opet su tako privlačni. Na granici su kiča i eklektičnost im tako dobro stoji.

@marciekdesigns

Na ovom Instagram profilu pronaći ćete pravu eksploziju boja. Marcie uživa u renoviranju starih komada namještaja, spaja nespojivo i pretvra interijere u eklektične bajke. Dok ih gledate čini vam se da u pozadini svira neki otkačeni pop iz osamdesetih, zar ne?

@the-idle_hands

Instagram profil The Idle Hands iza kojega stoji vrlo simpatična dama Sandra Baker dokaz je koliko se na dobar način mogu prekšiti pravila. Zidne tapete s uzorkom čaplje, zastori u retro kombinaciji geometrijskih uzoraka i točkasta posteljina. Da ne vidite svojim očima, rekli biste “ništa s ničim”, ali Sandra je svojom maštovitošću uredila savršenu dječju sobu koja je preslatka.

@kellywearstler

Posebna inspiracija zrači iz svakog kutka interijera kojega Kelly oplemeni svojom vizijom lijepog. ovaj Instagram profil drugo je ime za umjetnost.

@interior_alchemy

Umjetnost, stav, boje, zapravo puno boja potpuno će zaokupiti vašu pažnju prelistavajući ovaj Instagram profil. Peggy Bell od bilo kojeg prostora s lakoćom stvara galeriju.

@houseofhipstersblog

Kyla Herbes je još jedna maštovita žena koja uživa u pretvaranju interijera u čistu zabavu. U njezinoj režiji čak i kupaonica ima svoju priču uspješnog spajanja dezena koje inače nikada ne bismo kombinirali. Pravila su zato da se krše i ona to tako dobro radi.

@vickiscotton

Čini li vam se pretjernim spavaću sobu oblijepiti tapetama koje prikazuju motive iz džungle? Kombinacija crvene i plave uz lampu kojoj trup izgleda poput pozlaćenog kaktusa s tirkiznim obodom. Vicki misli da je to savršena kombinacija. Zapravo, čini se da je u pravu.

@mila_jestcafe

Žuta, plava, crvena, ljubičasta i životinjski uzorak. Zaboravite na pravila jer Mila ima odlične prijedloge koji tako dobro funkcioniraju u prostoru.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori