Statement lusteri koji stan u trenu pretvaraju u raskošan dom

Statement lusteri koji stan u trenu
pretvaraju u raskošan dom

Uređenje doma, danas više nego ikad privlači pažnju i svakim danom sve više dobiva na važnosti. Segment življenja u domu koji je udoban i cosy postaje imperativ u modernoj kulturi. Estetika se stavlja prije svega, a društvene mreže postale su tvornica ideja i inspiracije. U nekoliko klikova lako je stvoriti sliku i viziju kakav dom i dojam želimo postići. Pinterest je već najavio trendove koji će obilježiti 2019., a jedan od njih su i statement lusteri.

Moć rasvjete u domu dobro je poznata. Vrsta, jačina i toplina žarulje uvelike će utjecati na stvaranje atmosfere u domu. Lusteri kao ključan i središnji detalj svake sobe stoga mora biti prilagođen ukusu i ambijentu. Iako smo ih navikli gledati u filmovima, dvorcima i raskošnim hotelima s visokim stropovima ukrašenim štukaturama, u domu izgledaju jednako šarmantno.

Statement lusteri koje želimo u domu

Statement lusteri najčešće se postavljaju u dnevnom boravku kao mjestu okupljanja i druženja. No, kuhinja i spavaća soba u posljednje vrijeme sve više dobivaju na važnosti, pa se dizajn interijera tako proširio na sve sobe u kućanstvu. Svježe, odvažne i originalne ideje za uređenje doma čekaju vas u 2019. Veliki lusteri postaju pravi hit, a dolaze u raznim dimenzijama, stilovima i oblicima koje ćete lako prilagoditi veličini sobe u koju ga planirate ukomponirati.

Upečatljivi lusteri u trenu će spavaću sobu učiniti zanimljivijom i ljepšom oazom mira u kojoj ćete osim spavanja, vrijeme provoditi i opuštajući se. Izaberite decentan dizajn kako bi ga lakše kombinirali s bojom posteljine, detalja i ostalih rasvjetnih tijela u prostoriji. Žarulje koje pružaju toplo, žuto svijetlo odlične su upravo za nju, pa će buđenje biti nježno i lagano.

Raskošna transformacija u trenu

Kristalni statement lusteri u potpunosti će odgovarati svakoj prostoriji. Ako vam je blještavilo stakalaca ipak pretjerano, odaberite one u kombinaciji sa sjenilom koje svjetlost po prostoriji disperziraju meko i nježno. Društvena zona u domu zasigurno je tamo gdje se nalazi i stol za objed. Stoga je vrlo važno da upravo iznad njega izaberete onaj pravi koji će podići atmosferu i uljepšati druženja oko stola. Statement lusteri ujedno će i zaokružiti dnevni prostor.

Kako bi postigli kontrast i onaj ‘edgy’ stil u domu, statement lusteri odličan su saveznik. Pričvrstite ih na neobičnim i neočekivanim mjestima. Navikli smo da se uvijek nalaze centrirano i u središtu prostorije ili iznad nekog objekta, no čini se kako u 2019. pravila nema. Stropne štukature odlična su investicija za koju nećete morati izdvojiti veliki budžet. Jednostavno ćete ih pričvrstiti i bez pomoći majstora, a prostorija će u trenu dobiti onaj francuski chic štih.

Foto: Unsplash

 

Učitati još
Zatvori