Kada i gdje na odmor? Odmah sada, u ovu predivnu kuću u Gorskom kotaru

Kada i gdje na odmor? Odmah sada, u ovu
predivnu kuću u Gorskom kotaru

Gorski kotar krije prave dragulje među šarmantnim kućicama za odmor, pa ako ove zime planirate godišnji, i ako vam naročito treba odmor i odmak od svih aktualnosti, ova regija bit će odličan izbor za vas. Potpuni mir i nenadmašna ljepota prirode, ono su što liječi i puni baterije, a dozu toga pronaći ćete u ovoj predivnoj kući za odmor, koja se nalazi u mjestu Begovo Razdolje.

Stara Škola 1850., ime je ove predivne kuće za odmor sa 4 zvjezdice i sa smještajnim kapacitetom 12+2. Nalazi se u Begovom Razdolju, jedinom naseljenom mjestu iznad 1000 mnm u Hrvatskoj, a vlasnici su s velikom pažnjom i ljubavlju pristupilii oblikovanju njena interijera.

Kao što joj i samo ime govori, ovo je doista nekoć bila stara škola, izgrađena daleke 1850., i 2017. godine spašena od propadanja. Sada živi u novom, modernom duhu, istovremeno prilagođenom podneblju u kojem se nalazi.

Stara škola raspolaže s apartmanom za 4 osobe u potkrovlju. Potpuno opremeljena kuhinja, 2 kupaonice i otvoren prostor dnevnog boravka i blagavaonice prava su idila za druženja nakon dana povedenog u prirodi.

Na prvom katu su smještene 3 dvokrevetne sobe (s vlastitom kupaonicom) i 1 četverokrevetna soba (s vlastitom kupaonicom). Zajedničke prostorije koje sobe dijele su opremljena kuhinja i blagavaonica.

Prizemlje Stare Škole rezervirano je za sport i edukaciju. Tu ćete pronaći bike spremište sa svom potrebnom opremom za popravak bicikla, prostoriju za sastanke sa smart TV-om, te malu teretanu.

Begovo Razdolje nalazi se na 1078 mnm i jedino je naseljeno mjesto iznad 1000 mnm u Hrvatskoj. Idilično mjesto smješteno na zapadnim obroncima Bjelolasice krasi potpuno očuvani prirodni okoliš. Begovo Razdolje privlači rekreativce i sportaše, te nudi brojne mogućnosti aktivnog odmora: vožnju biciklom, planinarenje i alpinizam, nordijsko hodanje, lov, skijanje i skijaško trčanje, sanjkanje, paintball, lov, logorovanje, orijentacijsko trčanje, gljivarenje, traženje ljekovitog bilja i brojne druge mogućnosti. U neposrednoj blizini nalaze se mnoge nezaobilazne destinacije Gorskog kotara kao Samarske stijene, Matić poljana, Park suma Golubinjak, Lokvarsko jezero, spilja Lokvarka, Japlenški vrh….

Više detalja o kući doznajte ovdje.

Foto. Rajan Milošević, Koridor 27

Učitati još
Zatvori