Ova očaravajuća vila smještena na vrhu brda u srcu Istre ostavlja bez daha

Ova očaravajuća vila smještena na vrhu brda
u srcu Istre ostavlja bez daha

U srcu Istre, na vrhu brda i okružena predivnom prirodom, nalazi se Stancija Baracija, kuća za odmor u kojoj ćete uživati u potpunom miru i privatnosti. Izgrađena u 19. stoljeću, Stancija Baracija nalazi se u selu Krasica nedaleko pitoresknog Grožnjana, a smještena je među pomno zasađenim vinogradima i maslinicima. Radi se zapravo o dvije kuće – glavnoj i gostinjskoj – koje su povezane zajedničkim vanjskim prostorom.

Stancija Baracija

Kuće ukupno mogu primiti 16 osoba. Glavna kuća ima četiri kata i u njoj može spavati 10 osoba, dok gostinjska kuća nudi dodatnu privatnost i mir, sa zajedničkim dnevnim boravkom, 3 spavaće sobe, terasama i spektakularnim pogledom. Uz glavnu kuću se nalazi ljetna kuhinja s otvorenim kaminom i roštiljem, masivnim stolom i terasom koja će druženja učiniti nezaboravnim.

Tijekom obnove, pomno se pazilo na to da se očuva izvorna kuća iz 19. stoljeća i njezina povijest. Zbog toga su se koristili lokalno drvo i kamen, izvorni materijali kojima se gradila tisuće godina duga istarska povijest. Mediteranska arhitektura, rustikalni i moderni dizajn interijera, vinski podrum, igraonica, privatno kino – sve to čeka vas u Stanciji Baraciji.

Osim kuća i njihovih interijera, jednako je impresivan i vanjski prostor. Prostrani vrt, bazen sa sunčalištem, privatni wellness i fitnes, veliki sportski teren te brojne aktivnosti na imanju samo su dijelić onoga u čemu na ovom posjedu možete uživati. Sigurno znate da je Istra mjesto najukusnije hrane, najfinijih vina te prijestolnica okusa i mirisa koji će vas pratiti svaki dan tijekom boravka. Na imanju tako možete sudjelovati na tečaju kuhanja i naučiti kako se pravilno degustira vino i maslinovo ulje. Na raspolaganju su vam i razne sportske aktivnosti poput tenisa, košarke i nogometa. Možete uživati u jogi, wellnessu i teretanu, masaži uz bazen, otići na tečaj plivanja…

Imanje je okruženo malim cestama koje vas pozivaju na šetnju ili vožnju biciklom, pješačkim stazama i povijesnim istraskim gradovima vrijedih istraživanja pa vam ni jedan dan neće biti dosadno. Ono najbolje od svega – Stancija Baracija je mjesto na kojem ćete uživati u svako doba godine. Više o cijelom imanju možete pročitati ovdje.

Foto: Stancija Baracija

Preporuka

Zatvori