Josipa Maras pokrenula prvu tvornicu tapeta u Hrvatskoj
Josipa Maras pokrenula prvu tvornicu tapeta u Hrvatskoj

Josipa Maras pokrenula prvu
tvornicu tapeta u Hrvatskoj

Vrući trend u svijetu interijera već godinu dana su tapete. Moderne, elegantne, raznih dizajna – od minimalističkih do onih nalik na Picassova razigrana, koloristička djela. Danas su tapete prava umjetnička djela, a ako bismo povukli paralelu s Picassom, Michelangelom i sličnim velikim umjetnicima, mogli bismo reći da je jedan od najvećih umjetnika u Hrvatskoj po pitanju tapeta upravo Studijo Wallart.

Njihova tapeta više je od tapete – ona je umjetničko djelo, ukras koji će očarati ne samo vas, već i svakoga tko vas posjeti u prostoru s njihovim potpisom. Studijo Wallart već potpisuje brojne hotele, restorane, ugostiteljske i turističke objekte, banke, privatne kuće i vile diljem svijeta. Koliko njihov dizajn oduševljava pokazuje i prestižna nagrada za dizajn Archiproduct Design Award za 2021., kao i nominacija za German Design Award 2022.  

Prva hrvatska tvornica tapeta

S obzirom na povećanu potražnju za baš njihovim dizajnom, Josipa Maras, vlasnica brenda, pokrenula je prvu tvornicu tapeta u Hrvatskoj specijaliziranu samo za dizajn i izradu zidnih tapeta. Riječ je o investiciji koja obuhvaća nabavu strojeva, proizvodne linije i početnog repromaterijala.

Ovakav pristup predstavlja jedinstven projekt na ovim prostorima, a cjelokupni proces  ima Greenguard certifikat što znači da su proizvodi sigurni za korištenje u unutarnjim i vanjskim prostorima. Za ovu poduzetničku ideju, Josipa je dobila nagradu Međunarodnog foruma Perspektive ‘Stvaratelji za stoljeća‘ za Razvoj ideja i inovacija u poduzetništvu u srednjoj i jugoistočnoj Europi za 2020. godinu, a mi smo istražili zašto ove tapete toliko oduševljavaju.

Jeste li na zidu ikada imali mural? Sada to možete!

Remek djelo prema vlastitim željama sada može osvanuti na zidu kojeg vi odaberete. Zidne tapete u obliku murala nastaju procesom digitalnog slikarstva, a upravo ih je Studijo Wallart predstavio domaćem tržištu. Tapete su tako postale više od pukog zidnog ukrasa, one su sada medij za distribuciju pravih umjetničkih djela. Budući da Studijo Wallart surađuje s brojnim dizajnerima, u ponudi imaju velik broj stilova koji će se uklopiti u svaki interijer.

Da njihov rad zaista ne poznaje ograničenja dokazuju i vodootporne tapete koje imaju u ponudi. Koliko smo puta razmišljali o tome na koji bismo način osvježili izgled kupaonice, a jednostavno nam je bilo komplicirano u potpunosti mijenjati pločice? Sada taj proces jednostavno možemo zamijeniti vodootpornim tapetama uz koje će kupaonica od sterilne prostorije postati mjesto koje odiše energijom i osobnošću. I da, vodootporne tapete su potpuno sigurne za korištenje, baš kao i keramičke pločice, na svim vertikalnim površinama.

Veliki i mali cvjetni uzorci, geometrijske linije, jarke ili zagasitije boje, uzorci za dječje sobe. Možemo nabrajati do sutra, ali Studijo Wallart mjesto je gdje zaista ne postoje ograničenja. Razigrane dječje tapete će svaku sobu transformirati u pravo carstvo snova, dok će Bejzik linija imitacijom raznih tkanina pružiti odličnu podlogu za razne stilove uređenja. Biljke i cvijeće savršena su linija za vječne romantičare, dok su Remek djela stvorena za one koji žele dozu luksuza u prostoru.

Izaberite omiljenu strukturu za svaku prostoriju

Osim uzoraka, Studijo Wallart u ponudi ima i različite strukture samih tapeta. U ponudi su tako efekt lana, glatki ili metalizirani efekt. Lanene tapete sastoje se od nekoliko prešanih slojeva, a gornji sloj ima efekt lana koji daje poseban osjećaj topline u prostoru. Stoga je savršen odabir za spavaće sobe i dnevne boravke, ali i urede kojima će dati jedan cozy osjećaj.

Metalizirana tapeta je kombinacija netkanih niti i metaliziranog vinila. Upravo joj ovaj spoj daje veliku čvrstoću i otpornost. Savršene su za prostorije kojima želite dati dašak luksuza. Što se vodootpornih tapeta tiče, uz sve navedene prednosti, tu je i jednostavnost postavljanja. Naime, moguće ih je postaviti i preko već postojećih kupaonskih pločica. Stoga transformacija prostora nikada nije bila brža i jednostavnija. Budući da je uz ove tapete nebo granica, zašto ih ne biste postavili i u kuhinji? Riječ je o tapetama koje su lako perive, stoga ne trebate brinuti kako će na njima ostati mrlje kojih se nećete moći riješiti.

Studijo Wallart ima rješenje za svaki interijer!

Da može još bolje od svega navedenog, dokazuje i Greenguard certifikat koji Studijo Wallart s ponosom može istaknuti na svom zidu. Riječ je o međunarodno priznatom certifikatu koji potvrđuje kako je proizvod testiran na brojne kemikalije te je siguran za korištenje u unutarnjem prostoru. Brojni proizvodi za uređenje interijera i danas u sebi sadrže neke štetne spojeve koji mogu imati negativan utjecaj na zdravlje. Stoga je ovaj certifikat samo dokaz kako Studijo Wallart djeluje u skladu s prirodom kako bi kupcima osigurao maksimalnu udobnost u vlastitom domu. A uz ovako široku ponudu, zaista nije teško od doma stvoriti svoju jedinstvenu oazu mira.

S obzirom na ponudu Studija Wallart, izgleda kako je jedini problem u cijeloj priči na koju se tapetu odlučiti. Doista, velik izbor pravih umjetničkih djela zaista pred kupca ne stavlja nimalo lak zadatak. Ono u što možete biti sigurni je da s niti jednim izborom ne možete pogriješiti. Čini se kako smo napokon pronašli savršene tapete koje će ispuniti sve naše želje, uz interijer na kojem će nam svi zavidjeti.

Foto: Studijo Wallart

Učitati još
Zatvori