Otvaramo vrata stana u Berlinu koji je sjajan primjer popularnog dopaminskog dekora
Otvaramo vrata stana u Berlinu koji je sjajan primjer popularnog dopaminskog dekora

Otvaramo vrata stana u Berlinu koji je sjajan primjer popularnog dopaminskog dekora

Berlin je trenutno grad u Europi u kojem vladaju dva trenda, dvije struje. Prvu karakteriziraju all black outfiti koji su preplavili ulice glavnog grada Njemačke, a druga se ogleda u potpuno funky i retro interijerima. U ovom obilasku predstavit ćemo vam stan dvije sestre. Don i Dandy, kako i nosi naziv njihovog zajedničkog Instagram profila, bave se dizajnom interijera i DIY projektima. Svoj dom uredile su u stilu šezdesetih i sedamdesetih, uz elemente suvremenog namještaja u pastelnim nijansama. Stan obiluje chunky dekorativnim elementima, a tu su i momenti u kojima se koriste i moderni hippie home momenti. Živahne boje, odvažni uzorci, eklektični printovi, razne teksture, nezaobilazna atmosfera prožeta nostalgijom… Ukratko, ovo je dopaminski dekor. Sestre su u svoj stan u Berlinu unijele sve ono što ih veseli!

Metalni elementi

Metalni elementi ovom stanu definitivno daju duh sedamdesetih. Bez obzira na dizajn vašeg interijera, ako želite dodati taj retro moment, metalna fotelja ili polica za časopise bit će možda najefektniji način. Ujedno, ovakvi komadi namještaja ili dekoracije su pristupačniji način da uredite svoj životni prostor. Zbog toga vam savjetujemo da razmotrite upotrebu metala u svom domu. Evo kako to izgleda na našem primjeru iz Berlina.

Cozy i veselo

Obli namještaj je najveći trend za ovu godinu. Zaista može vizualno pružiti osjećaj cozy kutka. Ako se uz to usudite da prilikom odabira oblih linija, izaberete i jedinstvene boje i nijanse, vaš dom će definitivno dobiti poseban šarm u kojem će se spojiti sedamdesete i moderni stilovi. Jeste li dovoljno hrabri? Mi vam dajemo malo poticaja u nastavku.

Smjela igra

Posljednja stvar koju možete primijeniti inspirirani ovim stanom u Berlinu je kombinacija najrazličnijih tonova i boja s printom. Mnogima će primjeri koji slijede djelovati maksimalistički, ali morate priznati da su sestre Don i Dandy svoj posao odlično obavile. Pogledajte kako su se one smjelo igrale s dizajnom i pokušajte isto ili slično primijeniti i sami. Zašto se i vi ujutro ne biste probudili i oko sebe ugledali sve ono što vas veseli? Okružite se namještajem koji vam podiže dopamin i mami osmjeh na lice.

*Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@donanddandy)

Učitati još
Zatvori