Stan u Rovinju od 27 kvadrata u koji ćete se zaljubiti na prvi pogled

Stan u Rovinju od 27 kvadrata u koji ćete
se zaljubiti na prvi pogled

Dizajner i glazbenik Matteo Cetinski zadnjih se godina uspješno fokusirao na interijere u Istri gdje njegova tvrtka kupuje, adaptira i prodaje predivne stanove u starom gradu u Rovinju. Već smo vam predstavili dva stana koja je njegov studio adaptirao i uredio – PEPPER i SALT, a sada je na red došao SUGAR.

Preslatki stan u Rovinju s potpisom Mattea Cetinskog

Baš kao i prethodna dva stana, i ovaj se nalazi u starom gradu Rovinju, u kamenoj kući koja ima dva kata i potkrovlje. SUGAR je stančić od svega 27 kvadrata, koji svojim divnim interijerom osvaja na prvi pogled. Matteova inspiracija za uređenje je, kao i dosad, bio Mediteran. Uočit ćete tako detalje koji prizivaju Maroko, jug Italije, Francusku i Istru.

Zemljani tonovi u kombinaciji sa zelenom bojom tipični su za istarski krajolik jer podsjećaju na kombinaciju crvenice i vinograda. Sjedeća garnitura dopremljena je iz Verone, dok su blagovaonski stol, koji je resturiran, i stari kofer pretvoren u pomoćni stolić, dopremljeni iz antikvarijata sa sjevera Francuske. Naime, Matteo često sa svojih putovanja kupuje komade koje kasnije ukomponira u stanove koje uređuje.

Mediteran kao glavna inspiracija

Kako bi se cijeli prostor doimao većim, stanom dominira bijeli pod koji mu usput daje vedrinu i unosi svjetlo. Spoj modernog i tradicionalnog vidi se u detaljima, poput škura koje su prestare da bi se koristile na prozorima pa ih je Matteo pretvorio u dekorativan detalj koji priča priču kamene kuće u kojoj su smještene. Na njima ćete primijetiti i stari znak iz osiguravateljskog društva u Trstu koji također svjedoči o vremenu u kojoj je kuća nastala.

U kuhinji dominira zid s počicama inspiriran Mediteranom. One su postavljene do stropa kako bi se naglasila visina tog dijela stana i istovremeno jasno razgraničila ova zona u stanu.

Kad cijeli stan sagledate u cjelini, shvatit ćete zašto je nazvan Sugar – uistinu se radi o pravom bombončiću u koji ćete se zaljubiti!

Matteov dizajn možete pratiti na Instagramu @matteo.cetinski.design i na web stranici www.matteocetinski.com.

Foto: Matteo Cetinski Design

Preporuka

Zatvori