Stan u starom gradu Rovinju koji osvaja jedinstvenim interijerom

Stan u starom gradu Rovinju koji osvaja
jedinstvenim interijerom

Dizajner i glazbenik Matteo Cetinski zadnjih se godina uspješno fokusirao na interijere u Istri gdje njegova tvrtka kupuje, adaptira i prodaje predivne stanove u starom gradu u Rovinju. Matteo je tako postao osoba broj jedan kojoj se kupci stanova obraćaju na tom području.

“Ove sezone napravili smo tri stana koji su prodani u svega tjedan dana. Stranci, ali i domaći klijenti naprosto žude za nekretninom u Rovinju, a naši stanovi definitivno imaju poseban naglasak na estetiku i funkcionalnost, ali i mogućnost najma tijekom ljetnih mjeseci”, kaže Matteo.

Dizajn s potpisom Mattea Cetinskog

Matteov studio nudi i usluge daljnjeg managementa nekretnine za potrebe turizma. “Kako su većina naših klijenata stranci, nametnula se potreba za kompletnom uslugom. Jedan stan od 40m2 u rovinjskom Starom gradu ima povrat investicije u roku od svega desetak godina. To je iznimno brz povrat. Zato je svakom kupcu u interesu da stan iznajmljuje dok u njemu ne boravi. Sada nudimo i tu uslugu. Cilj nam je da se klijenti koji nisu iz Rovinja pa fizički ne mogu biti prisutni kako bi vodili brigu o svemu, osjećaju u sigurnim rukama. Mi smo im u stanju ponuditi kompletnu uslugu, na njima je samo da uživaju kad dođu na odmor u svoj stan i da ubiru zaradu od najma kada nisu tu, ako im je to cilj”, objašnjava Matteo.

“Među stranim klijentima ima najviše Beograđana, Engleza, Amerikanaca i Talijana. U zadnjih pola godine, nakon potresa, osjetno je porastao interes Zagrepčana. To nas jako veseli obzirom da su oni uvijek više gravitirali Dalmaciji”, dodaje.

Stan PEPPER u starom gradu Rovinju

Danas vam predstavljamo stan PEPPER koji se nalazi u starom gradu Rovinju, a koji je Matteov studio od temelja adaptirao i uredio. Stan se sastoji od dvije etaže, a cijelim prostorom dominiraju bijeli podovi, drvene grede i kameni zidovi koji su, gdje god je to bilo moguće, ostavljeni u originalnoj obradi.

Prva etaža čini ‘open space’ kojim dominira crni kamin utisnut u površinu zida. Dizajniran je tako da prati jedinstven stil cijelog stana. Ložište je obloženo crnim metalom u okviru kojeg je stavljen veliki svijećnjak od mesinga. Iznad kamina nalazi se umjetnička slika Grace Jones koja je, kao i sve ostale u stanu, Matteovih ruku djelo. U blizini kamina nalazi se bijela sofa i rustikalna drvena kutija koja je preuzela ulogu stolića, a zajedno predstavljaju dnevni kutak u stanu.

Na drugoj strani prostora se nalazi blagovaonica s kuhinjom, na čijem zidu dominiraju crne marokanske pločice. Tri kuhinjska elementa pažljivo su sastavljena u jednu površinu, a iznad njih se nalazi masivna drvena polica koja je upotpunjena nizom umjetničkih minijatura na zidu. Blagovaonicu čini crni, barokni stol s elegantnim stolcima koji su u kombinaciji drveta, ratana i fine tkanine. Notu glamura ovom dijelu prostora daje zlatni luster postavljen iznad stola.

Eklektičan ‘touch’ i dašak Mediterana

Stepenicama se dolazi na kat, odnosno u potkrovlje gdje se smjestila spavaća soba i kupaonica. Ono što ćete prvo primijetiti je mural na zidu iznad stepenica s motivom džungle koji prostoru daje eklektičan ‘touch’. Bjelinu zidova i kreveta razbija originalni marokanski prekrivač koji je Matteo donio iz Marakeša te šarena slika na zidu iznad kreveta. Tu su još i crni noćni ormarići, odnosno stolčići te upečatljive zidne lampe.

Kupaonica se dizajnom uklopila u ostatak prostora, a naglasak je na crnim heksagonalnim pločicama s geometrijskom šarom u tušu. U ostatku kupaonice dominiraju bijele marokanske pločice. Masivna drvena polica s umivaonikom unosi dašak Mediterana u kupaonicu, koji je inače Matteova glavna inspiracija u svakom interijeru pa tako i ovim stanom dominiraju detalji koje Matteo pronalazi i kupuje na svojim putovanjima od Grčke, Italije, Španjolske do Maroka.

Matteov dizajn možete pratiti na Instagramu @matteo.cetinski.design i na web stranici www.matteocetinski.com.

Foto: Matteo Cetinski Design

Učitati još
Zatvori