Cozy spavaće sobe u kojima bismo rado odgodili alarm
Cozy spavaće sobe u kojima bismo rado odgodili alarm

Cozy spavaće sobe u kojima bismo
rado odgodili alarm

Dobro je poznata izreka da se po jutru dan poznaje. Buđenje mnogima teško pada, a vikendom si volimo priuštiti malo duže drijemanje. Udoban i topao krevet ujutro nam je posebno drag, a iz njegovo se zagrljaja radije ne bismo odvajali. ‘Snoozanje’ alarma prije ustajanja nije neuobičajen scenarij. Spavaće sobe sa stylish uređenjem u tom slučaju, gotovo sigurno će potaknuti  totalno gašenje budilice. Kada čitamo o trendovima u interijerima ili govorimo o preuređenju doma, najčešće mislimo na dnevni boravak dok spavaće sobe često padaju u neki drugi plan.

Spavaće sobe stvorene za duge ljetne odmore

Lijepi i topliji dani polako su nam stigli, a samim tim i vrućine koje nas često znaju probuditi iz sna. Stoga je dobro imati na umu neke ‘cake’ kako bismo se dobro naspavali. Zavjese i dekor pomoći će vam u održavanju hlada u sobi, a boje i detalji unijeti dašak prozračnosti i ugodnosti. Potrudili smo se pronaći interijere koji će vas inspirirati da svoju sobu pretvorite u cozy mjesto koje će odmor učiniti još boljim.

Stvorite cozy ugođaj

Spavaće sobe važan su dio doma, jer u njima provodimo one prijeko potrebne sate odmora. Bez dragocjenog sna, ne možemo normalno funkcionirati. Stoga će se ugodna atmosfera u toj prostoriji pobrinuti da vam ga i osigura. Sanjivi interijeri koji pozivaju na odmor, opuštanje i popodnevno drijemanje, osvojili su nas na prvi pogled, a posebno su se istaknuli oni s prigušenom rasvjetom i velikim, mekim jastucima, kao i oni kojima prevladavaju prirodni materijali, neutralne boje te detalji iz prirode. Slojevi su u spavaćoj sobi uvijek dobrodošli, kreirajte ih jastucima, prekrivačima te neizostavnim višeslojnim zavjesama. Ideje za makeover potražite u nastavku.

Prirodni materijali stvoreni za ljetne dane

Neutralni tonovi za pravu zen-oazu

Boho stil i biljke

Soba s pogledom

 

Tapete su ponovo u trendu

Inspiracija za preuređenje

Spavaće sobe, pogotovo one malo prostranije, imaju mnogo važniju funkciju od samo prostora za noćni odmor. Uz nekoliko ideja pretvaraju se u oazu mira i funkcionalnu destinaciju za odmor u kojoj ćete jednostavno voljeti provoditi svaki slobodan trenutak. Kompozicija spavaće sobe i razmještaj namještaja igraju veliku ulogu u stvaranju ugodne atmosfere. Veliki prozori jako su poželjni jer će u sobi omogućiti dovoljno dnevnog svijetla, a stylish zavjesama u trenu ćete prostoriju zamračiti i pripremiti za odlazak na počinak. Poigrajte se bojama, materijalima, teksturama i svakako ne zaboravite na detalje koji će podignuti ukupni dojam i interijeru dati osobni pečat.

Foto: Instagram, Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori