Slatki skandinavski stan od 49 kvadrata uređen je u neutralnim bojama

Slatki skandinavski stan od 49 kvadrata
uređen je u neutralnim bojama

Kada bijela ili bež boja prevladava u uređenju interijera odmah nam na pamet padaju skandinavski stanovi. Jednostavnost, minimalizam, profinjenost s dozom elegancije, ali prije svega nevjerojatna udobnost. Da Skandinavci znaju kako si ugoditi – definitivno znaju, zato i spadaju među najsretnije nacije na svijetu. Njihovi domovi samo su odraz skandinavskog dizajna i njihovog načina života. Ovaj slatki skandi stančić kojeg smo pronašli na Instagramu, u svih svojih 49 kvadrata vrišti inspiracijom.

Neutralne boje

Ponekad je samo nekoliko detalja dovoljno da bismo cijeli naš životni prostor pretvorili u cosy oazu kojoj ćemo se rado vraćati. Dobra dizajnerska lampa, pažljivo biran namještaj u pastelnim ili neutralnom bojama definitivno potiču na smirenje. U ovom stanu upravo su neutralne boje zaslužne da cijeli izgleda kao da je mekan. Svijetao i prozračan prostor doima se većim zbog velikih prozora i ogledala, a posebni stakleni detalji poput vaza i posuda daju mu pomalo nostalgični šarm.

Namještaj od prirodnih materijala

Pletene stolice od ratana, komode od punog drveta i mramor u kupaonici definitivno daju snagu cjelokupnom dojmu i čine ovaj stančić još više neutralnijim i prirodnijim. Vlasnici ipak znaj uda će izborom lampi, tepiha, jastučića, slika na zidu ili pak zanimljivih svijeća razbiti monotoniju, ali pet ne previše kako bi ostali u istom tonu. Mi smo se zaljubili u gotovo svaku fotografiju, koja besprijekorno i kristalno čisto prenosi taj istinski skandinavski stil.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori