Divan skandi dom čiji interijer stalno viđamo na Instagramu

Divan skandi dom čiji interijer stalno
viđamo na Instagramu

Skandinavskog stila jednostavno se ne možemo zasititi. Njegovu popularnost dodatno je podigla poznata i mnogima omiljena švedska kuća Ikea. Iz zemalja s dalekog sjevera, osim ideja za uređenje preuzeli smo i cijelu filozofiju kako život učiniti ugodnijim. Tijekom jesenskih dana težimo upravo tome, da se ušuškamo i uživamo u svim onim aktivnostima u toplini doma. Interijer koji poziva na odmor i u atmosferi opisuje kako bi izgledao savršeni odmor, pronašli smo na Instagramu. Već neko vrijeme na stranicama za interijere pojavljuju se slike jednog divnog doma. Dnevni boravak s tamnim kaminom i upečatljivim ogledalom postali su jedan od najlajkanijih fotki. Baš kao i šarmantni kutak sa stolom za pisanje koji je savršeno iskoristio kvadrat prostora za cosy kućni ured. U nastavku zavirite u cijeli interijer engleskog doma u skandinavskom stilu.

Skandi interijer u srcu Engleske

Iza profila @shnordic kojeg krasi ovaj divan interijer krije se ni manje ni više nego Skandinavka. Stilistica Susanna smisao i kreativnost izrazila je kroz uređenje svoga doma u Sjevernoj Engleskog. Dašak svog rodnog kraja tako je ponijela sa sobom, a osim fotografijom bavi se i stiliziranjem domova. Njezin je stil prepoznatljiv, stoga ne čudi da su ju mnogi klijenti angažirali u make over-u doma. Svoj posljednji projekt na kojem radi s kolegicom Reenom odlučila je i dokumentirati od početka. Naime, dvojac se odlučio upustiti u renovaciju bungalova iz šezdesetih godina i preurediti ih u skandinavskom stilu kao novo idilično mjesto za odmor.

Dnevni boravak koji poziva na odmor

Cosy interijer u kojem bi rado proveli jesensko poslijepodne izgledalo bi upravo ovako. Savršen kontrast tepiha i sofe u bež tonovima stopili su se s crnim kaminom i policama za knjige. Cijeli dojam zaokružilo je upečatljivo ogledalo s tamnim okvirom. Kroz cijeli interijer provlači se prljavo roza i boja terakote koje stanu daju toplinu i romantičan štih. Nezaobilazan detalj u gotovo svakoj prostoriji je svježe cvijeće.

Čak i ono prati paletu boja kroz interijer pa će najčešći izbor biti bijele i roza ruže. Tople, predimenzionirane pletene deke zaštitni su znak svakog doma u skandinavskom stilu pa niti ovaj nije iznimka. No, u domu se nalazi još jedan dnevni boravak s modernističkim kaminom i klupicom za odmor. Promjenom godišnjih doba, mijenjaju se i boje ukrasnih jastučića koji ovom kutku daju poseban šarm.

Inspiracija za cosy uređenje doma

Virtualnom šetnjom kroz Instagram profil, obišli smo i ostale prostorije u domu. Cijeli interijer krase upečatljivi detalji, a najviše pažnje privlači kontrast tamnog namještaja i parketa u boji drva. Taj spoj prirodnih materijala u različitim nijansama domu daje toplinu. Ekeftivan detalj su i ukrasne štukature koje krase bočne zidove, ali i plafon s raskošnim lusterima. Engleski krajolik sasvim je spojiv s rustikalnim stilom, a uz prirodno zelenilo kojim je ovaj dom okružen, pronašli smo ga i u domu stilistice. Sobne biljke u pletenim košarama podižu atmosferu i u tamni interijer unose pravo osvježenje.

Foto: Instagram (@shnordic)

Preporuka

Zatvori