Kako izgleda skandinavski hygge u jednom engleskom domu

Kako izgleda skandinavski hygge u
jednom engleskom domu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by R E E N A (@hygge_for_home) on

Za skandinavski hygge gotovo je nemoguće da niste čuli. Lifestyle trend koji je svojom toplinom brzo osvojio svijet, ustvari i nije tako nov. Pojavio se još u 18. stoljeću, a nekoliko stotina godina kasnije Danci su ga odlučili pretočiti u svoj zaštitni znak. Hygge je koncept življenja koji potiče okupljanja s najmilijima u domu uz neizostavnu cozy atmosferu koja će druženja dodatno uljepšati. Kada govorimo o uređenju doma u skandinavskom stilu, hygge je simbol udobnosti, ugode, sigurnosti i jednostavnosti. No, iako je svoju popularnost prvenstveno proširio po skandinavskim zemljama, u svoje domove diljem svijeta mnogi ga kreiraju na svoj način. Savršen je za zimske mjesece kada većinu slobodnog vremena provodimo kod kuće, a kako izgleda u jednom šarmantnom engleskom domu u Cardiffu pogledajte u nastavku.

Hygge na engleski način

 

View this post on Instagram

 

A post shared by R E E N A (@hygge_for_home) on

Ideja skandinavske udobnosti u domu temelji se na jednostavnosti. Princip uređenja interijera naglasak stavlja na nježnim i smirujućim detaljima koji su u skladu s ljudima i prirodom. Engleska blogerica Reena svoju ljubav prema hyggeu uspješno je pretvorila u unosan posao. Na svojoj stranici Hygge for home redovito piše blog, dijeli praktičnih savjeta za uređenje doma u tom stilu, a organizira i kreativne radionice. Zahvaljujući internetu, njezinu strast prema interijerima englezi su brzo prepoznali pa su se tako pojavile i nove poslovne prilike koje su dodatno proslavile već ionako popularni hygge.

Dom u kojem bismo rado proveli poslijepodne

 

View this post on Instagram

 

A post shared by R E E N A (@hygge_for_home) on

Već smo navikli na nordijske domove, visokih stropova s ogromnim prozorima i pogledom na snježne doline. Velike i male svijeće koje krase svaki kutak, krzneni tepisi i jastučnice pozivaju na opuštanje u udobnoj sofi uz dobru knjigu ili jednostavno uživanje u cijeloj atmosferi. Kišna i maglovita engleska nije ništa manje prigodan krajolik za uređenje doma u hygge stilu. Niti kvadrati u domu nisu bitni, jer hygge je više ‘onaj osjećaj’ nego li zimski trend. Ovaj engleski dom u Cardiffu istaknuo je sve čari uređenja doma u danskom stilu u kojem bismo rado proveli barem jedno poslijepodne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by R E E N A (@hygge_for_home) on

Iako u interijeru prevladavaju sivi tonovi, kojega u zimskim mjesecima mnogi izbjegavaju, zelena boja biljaka u kombinaciji s prirodnim materijalima poput pletenih košara osvježavaju dojam. Kutna sofa s mnogo mekih jastuka odlično se uklopila pokraj staklenih kliznih vrata koji pružaju pogled na vrt. Dnevni boravak zaokružio je jedan jako popularni detalj koji se sve češće viđa u interijerima- rustikalni kamin. Drva za grijanje su zasigurno nešto što bi mnogi sakrili ili barem pospremili u kakvu kutiju pokraj ognja, no Reena je drva poslagala uz zid te ga maštovito istaknula kao detalj koji podiže prostor.

Kuhinja stvorena za topla zimska okupljanja

 

View this post on Instagram

 

A post shared by R E E N A (@hygge_for_home) on

Šarmantna kuhinja nakon dnevnog boravka, srce je ovog engleskog doma. Uređena u prepoznatljivom rustikalnom stilu, drvene plohe prevladavaju na svim površinama. Posebno nam se sviđa blagovaonski stol, dovoljno velik za raskošna druženja i vesele zimske večeri. Kako bi razbila monotoniju, blogerica se poigrala odabirom stolica. Klupa s jastucima na dužoj strani stola, zanimljiv je i neobičan izbor koji domu daje osobni pečat. Funkcionalnost i estetika kuhinje izvrsno su ostvareni uz pomoć masivnih zidnih polica popunjenih teglicama i staklenkama te osnovnim kulinarskim potrepštinama i priborom kako bi pripremanje hrane teklo bez zastoja. Tople bakrene nijanse u obliku detalja i lonaca na kuhinjskoj plohi daju ‘dušu’ ovom kuhinjskom interijeru. Sudeći po svemu što je Reena do sad podijelila na svom Instagram profilu, veselimo se novim fotkama blagdanskog interijera u hygge stilu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by R E E N A (@hygge_for_home) on

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori