Prije svih smo zavirili u novouređeni Centar Kaptol

Prije svih smo zavirili u
novouređeni Centar Kaptol

Centar Kaptol oduvijek je bila lokacija u Zagrebu koja je okupljala najbolje od najboljeg. Tamo smo se sklanjali od vreve grada, u mir okružen zelenilom i uživali u vrhunskoj ponudi – modnoj, lifestyle i gradskoj. Ovog ljeta ne morate brinuti gdje pronaći odmor od vrućina jer na samo nekoliko minuta od glavnog trga preuređeni Centar Kaptol jako uskoro i službeno otvara svoja vrata.

Nekoliko dana prije službenog otvorenja novouređenog Centra Kaptol, koje je najavljeno za pred kraj radnoga tjedna, zavirili smo u sam Centar kako bismo doznali što nas sve, nakon dvogodišnjeg preuređenja i investicije Supernova Grupe u vrijednosti od 15 milijuna eura, tamo očekuje. 

Za njegov moderan i iznimno ugodan interijer zaslužni su agencija Brigada, kao i Agencija SEÑOR, koji su kreirali savršenu lokaciju za svakog tko se nađe u ovom dijelu grada. Već pri samom ulasku u Centar Kaptol jasno vam je da se radi o novoj smirujućoj lokaciji koja zove na uživanje i odmor od buke i gužve te nudi sve što vam je potrebno.

Savršen eksterijer i interijer Centra Kaptol

Centar Kaptol postaje javni prostor i mjesto svakodnevnih susreta u sjevernom dijelu grada. ”Inspiraciju za dizajn pronašli smo u starome Zagrebu, kada su spontana druženja u javnim prostorima poput unutarnjih dvorišta, trgova i ulica bila svakodnevna pojava.” objašnjavaju iz Brigade. ”Novi Centar Kaptol tako svojim raznovrsnim sadržajima, tematski razdijeljenim prema etažama, odgovara na svakodnevne potrebe Zagrepčana, od svakodnevnih zadataka i kupovine, do druženja, uživanja i izlazaka.”

”Modna promenada u prizemlju dizajnirana je kao nastavak ulice i ulazak pješačke zone u prostor centra. Široki koridor opločen je podom u boji ulice, a zidovi su tretirani grubom žbukom i terakota bojom gradskih fasada. Promenada je ispresijecana zelenim otocima, punktovima za odmor i čekanje. Modna ulica nastavlja se u centralni trg, gdje su zidovi prekriveni zelenim površinama, koje izbijaju i otkrivaju se iza kovanih ograda, specifično dizajniranih kao dijela vizualnog jezika interijera koji želi biti nastavak grada i njegovih skrivenih dvorišta.”

Za dizajnerska rješenja zaslužna je ‘forward thinking’ agencija SEÑOR kojoj je glavna ideja bila staviti jednaki naglasak na shopping i lifestyle u opuštajućem prostoru punom zelenila. ”Htjeli smo posjetiteljima, koji imaju dinamičan dnevni ritam i koji cijene visoku kvalitetu proizvoda i usluga kojima ispunjavaju malo slobodnog vremena koje imaju, omogućiti da u centru grada imaju jednu zelenu oazu mira gdje mogu doći predahnuti i obaviti sve što trebaju na jednom mjestu. Zato je obnovljeni Centar Kaptol prvi centar s premium ponudom sadržaja koji jednaki naglasak stavlja na shopping kao i na lifestyle uz vrhunske restorane i barove, modne brandove i parfumerije, kino, teretanu i drugi sadržaj. Centar Kaptol posjetiteljima će pružati predah u danu znajući da opušteno mogu obaviti sve što žele na jednom mjestu, a to ga čini mjestom gdje grad dolazi predahnuti.”

Zelena oaza vanjskog i unutrašnjeg prostora

Zona prvog kata je ‘day to day’ zona koja ponavlja vizualni jezik prizemlja, s time da se sadržaji iz modnih nastavljaju u svakodnevne, poput odlaska u trgovinu, drogeriju, apoteku i slično. Stoga su i centralni otvoreni dijelovi dizajnirani kao punktovi na kojima nema dugog zadržavanja, već imaju svrhu olakšati brzo i jednostavno obavljanje svakodnevnih zadataka.

Mirna zona shoppinga, gastro i lifestyle zona

Gastro zona drugog kata nadovezuje se na kino, a tamnije boje zamijenile su svjetlinu ostalih zona kako bi prostor dobio prigušeniju atmosferu večernjih izlazaka. ”Ovdje se može popiti piće nakon posla, pogledati film, družiti se i opustiti u zagasitijem ambijentu nakon što se obave dnevne obaveze.”, dodaju iz Brigade.

SEÑOR je u radu za Centar Kaptol sudjelovao od samih početaka, nadogradili su pozicioniranje brenda novim sloganom, postavili novi vizualni identitet te cjelokupnu marketinšku komunikaciju. ”Klijent nas je pozvao 2019. godine i tada smo, u suradnji s Brigadom, u multidisciplinarnom timu započeli s radom. Ovaj “rani” pristup omogućio nam je da postavimo dobar i čvrst temelj daljnjem radu koji nisu obeshrabrila ni epidemiološka, a ni tektonska podrhtavanja te da ideje provedemo i kroz najmanje detalje brendinga i komunikacije.

Savršena terasa za opuštanje i poslovne sastanke

Terasa Kaptol Centra je svojevrsni produžetak gastro zone, dok je veliki prostor unutarnjeg trga pogodan za dnevni odmor i večernje druženje i evocira unutarnje dvorište kao mjesto susreta susjeda i prijatelja te druženja uz kavu. Poslovna zona trećeg kata bojama i dizajnom nastavlja se na zonu prizemlja i prvog kata, s mobilijarom pogodnim za obavljanje kraćih sastanaka ili poziva te za jasno informiranje i usmjeravanje prema poslovnim sadržajima ovog kata.

Duh starog Zagreba

Centar Kaptol jedini je shopping centar koji se nalazi u samoj jezgri Gornjeg grada. Zbog ove činjenice Señor je htio novim vizualnim identitetom ispoštovati kulturalnu, društvenu i stilski bogatu prošlost metropole kao i životne navike modernog potrošača te u skladu s Brigadinom inspiracijom za uređenje interijera, modernom dušom starog Zagreba, vizualnim jezikom dočarati novi Centar Kaptol.

”Temeljni uzorak vizualnog identiteta sačinjen je od monograma Centra Kaptol kao starog simbola brandiranja i prisutan je i u samom centru na kovanim ogradama, onakvim kakve i danas ograđuju skrivena dvorišta našeg grada. Jedan element novog vizualnog identiteta Centra Kaptol je njegov lettering — stilizirana verzija tipografskih dekoracija koja je bila popularna u dizajnu početkom 20. stoljeća, u istom onom periodu vremena kojim je cijeli identitet i inspiriran.”

Novouređeni kompleks prostire se na 40.000 kvadrata od čega je 14000 kvadrata prodajne površine na kojem su trenutno otvorene 34 trgovine poznatih svjetskih brendova – Alfa vision optika, Andrews baby company, Barbieri’s restoran, Barbieri’s caffe bar, Barbour, Beer bar, Magnolia, Cigar shop, Bio&Bio, Bonkulović delikatese, brigada*, The Core, dm drogerie markt, Douglas parfumerija, Et Cetera, Frida bar & bistro, Gant, Journal, Kaptol Boutique cinema & Bar, Khala restaurant & bar, Konzum, Maras, Max&Co., Nebo, Orlandofit fitness, Palmers, Poliklinika Milojević, Polo Ralph Lauren, PrimaPharme ljekarna, Puntino, Seventy, StarFitness, Svijet Medija i Zoo city, a do jeseni otvorit će se i Sport Vision Kaptol i Ghetaldus.

Do kraja godine Centar Kaptol postat će bogatiji za još deset novih brendova! Uz bogatu prodajnu ponudu, ovaj luksuzni trgovački centar dodatno uljepšavaju upečatljive zelene površine. Također, multifunkcionalan prostor, koji ujedno objedinjuje i stambenu zgradu te poslovne prostore, posjetiteljima osigurava i velik garažni prostor. 

Učitati još
Zatvori