Teddy sofe i fotelje osvojile su svijet

Teddy sofe i fotelje osvojile su svijet

Svake se godine, a zatim i sezone, istakne nekoliko trendova koji baš iskaču iz mase i jasno je da su ih prigrlili svi. Jednako koliko to vrijedi u modnom svijetu, istina je i za dizajn interijera – paralela se jasno može povući iza jednog od najvećih trendova u posljednjih nekoliko godina, ružičaste boje, ali i baršuna, koje smo s jednakom strašću unosili u garderobe, kao i interijere.

Teddy kaputi od umjetnog krzna već neko vrijeme žare i pale modnom scenom, a primijetili smo da se njihov ekvivalent ušuljao i u domove. Čupave shearling sofe, fotelje i stolci odjednom su počeli iskakati sa svih strana, s profila različitih stilova, i onih minimalističkih, boho, ali i ljubitelja eklekticizma.

Iako su prisutni cijele godine, zima baš posebno poziva da se zavalite u jedan takav stolac ili ispružite na sofi, dok vas grije mekani, čupavi materijal.

Čupavi shearling naslonjači, sofe, taburei…

Dizajn ovih čupavih komada namještaja smo kao takav u različitim modernim varijantama preuzeli, od koga drugog, nego od Skandinavaca. Još 1935. predstavljen je naslonjač dizajnera Flemminga Lassena prigodnog imena The Tired Man, a uslijedili su Little Petra danskog arhitekta Vigga Boesena 1938., Clam Chair Philipa Arctandera 1944. godine i drugi. Suvremene inačice prate slične zaobljene linije, čestu kombinaciju s drvetom i bogatu umjetnu ovčju kožu.

Iako se opisom čini kao ekstravagantno rješenje, zanimljiva je lakoća s kojom se “teddy namještaj” uklapa u interijere bez obzira na stil. Poput baršunastih fotelja i sofa, postaje fokusna točka cijele sobe, na smirujuć i doslovno mekan način. Odlično se slaže s punim drvetom, jutom, kožom i dovoljan je čak i samo jedan komad koji će podići cijelu kompoziciju.

Ljubitelji dizajna koji stoje iza popularnih profila na Instagramu u jednakoj mjeri vole originalna izdanja shearling sjedećeg namještaja s potpisom velikih dizajnera (čija je cijena – razumije se – paprena), kao i moderne inačice dostupne u komercijalnim salonima koje si šira javnost ipak može priuštiti. Okupili smo malo inspiracije u nastavku…

Učitati još
Zatvori