Šestine su dobile kafić koji je već hit na Instagramu

Šestine su dobile kafić koji je
već hit na Instagramu

Otkrivanje novih mjesta u gradu jedna je od najuzbudljivijih prednosti ovog posla. Mogućnost upoznati nečiju viziju, istraživanje odličnih interijera i prenošenje vijesti publici uvijek se pretvore u najzanimljivija snimanja.

Jedno od njih posjetili smo ovog tjedna, jer već nekoliko mjeseci, od njegovog otvaranja, pratimo koliko dobro interijer izgleda na Instagramu. Kako se prije koju godinu u Zagrebu ozbiljno počela razvijati svijest o otvaranju lijepih i kvalitetnih kvartovskih kafića jer zaista ne mora sve biti locirano u centru, tako su i vlasnici NPU cafea na valu promjene svoju idealnu lokaciju našli u Šestinama.

NPU Cafe

I to je sada jedna od njegovih najvećih prednosti jer se izdvaja iz gradske vreve, a Sljeme je od njega nadohvat ruke stoga može postati idealno stajalište u jednoj vikend priči ako već ne živite dovoljno blizu da bi samo kratko navratili.

“Primijetili smo da u Zagrebu nedostaju kvalitetni kafići u lokalnim kvartovima, izvan samog centra grada, koji svojom ponudom i ambijentom pariraju onima u gradu.” otkrivaju vlasnici na pitanje zašto baš Šestine. “Odabrali smo Šestine, jer su predivan zagrebački kvart, u podsljemenskoj zoni, uz rub planinarskih i pješačkih staza, s dječjim igralištem i osiguranim dovoljnim brojem parkirnih mjesta.”

Bolje ne može…

Uostalom NPU Cafe nosi puno ime Non Plus Ultra što u prijevodu znači “bolje ne može” stoga se cijeli koncept idealno uklopio na adresu Šestinski vijenac 2.

U interijeru se pazilo na svaki detalj uređenja i svaka je sitnica na svom mjestu kako bi se stvorio ambijent u kojem se svi osjećaju ugodno i dobrodošlo, od rasvjete, preko stolova i stolica do šalica za kavu.

Na ulazu će vas dočekati šank i vitrina s finim zalogajima koje možete birati, zatim baršunaste smaragdno-zelene fotelje koje samo čeka da se u njih smjestite, a druga prostorija, ograđena staklenim stijenama otkriva nekoliko stolova, od kojih jedan zauzima cijelu širinu prostorije i nadvisuje ga velika tropska tapeta.

Tropska tapeta koja je osvojila Instagram

Po ovom Insta worthy momentu kafić je već postao poznat na društvenoj mreži jer zaista dominira cijelim prostorom i “vuče” vas da napravite barem jednu fotografiju.

“Ideja za tapetu je nastala kada smo se dvoumili kako urediti veliki zid. Imali smo razne kombinacije, kao primjerice živi zid, no na kraju smo se odlučili za ovu tapetu koja bi se uklopila sa zelenilom izvana. Htjeli smo nešto drugačije, ali definitivno nismo mislili da će postati takav hit”, komentirali su vlasnici. “Dugo smo tražili motiv i kad smo ga našli odmah nas je oduševio. Fotografiju nam je grafičar prilagodio veličini, a tapetu smo dali izraditi u tvrtki Forma Purus.”

Cogito Coffee Roasters kava i proizvodi artisan pekarnice Korica

Na pitanje kako su birali sve svoje partnere čije će proizvode plasirati u kafić vlasnici odgovaraju: “Definitivno smo htjeli specialty coffee, a Cogito kavu smo izabrali zbog vrhunske kvalitete i profesionalnosti dečki iz Cogita. Sve druge brendove koje držimo idu jedni s drugima, po kvaliteti i jedinstvenosti, pa tako imamo artisan Mork kakao iz Australije, Teapigs čajeve iz Engleske, Medenko sladoled, cheesecake i tortilje iz Good Fooda, Fentimans, domaće ledene čajeve i naravno prefine delicije iz Korice, u kojima smo prije i sami uživali…”

Sve ovo trebalo bi biti dovoljno da poželite navratiti u NPU Cafe – teško je ostati ravnodušan prema njemu. Pratite ga i na Facebooku i Instagramu.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori