Zavirili smo u savršeno uređen stan kreativke i art direktorice Hannah Vranko u Münchenu
Zavirili smo u savršeno uređen stan kreativke i art direktorice Hannah Vranko u Münchenu

Zavirili smo u savršeno uređen stan kreativke i art direktorice Hannah Vranko u Münchenu

Hannah Vranko mlada je zagrebačka kreativka i art direktorica sa njemačkom adresom. Njeno je zanimanje teško definirati jer se bavi raznim projektima i poslovima baziranima u kreativnoj industriji. Nakon inozemne karijere i života u Engleskoj, Austriji i Njemačkoj, Hannah se vraćala u Zagreb, no naposlijetku je svoj dom s partnerom i malom bebicom ipak odlučila graditi u divnom Munchenu. Hannah nas putem fotografija na svom Instagramu oduševljava svojim jednostavnim i jedinstvenim stilom, koji je ovaj put unjela u novouređeni stan.

Renovacija minhenskog altbau stana

Hannah je na Instagramu s pratiteljima dijelila proces renovacije svog minhenskog altbau stana, a zatim i njegovo uređivajne, koje je do zadnjeg detalja ispalo savršeno, što i ne čudi s obzirom da ga je ona vodila. Stan je stare gradnje – star je preko sto godina, velik je i prostran. Renoviran je na način da se zadrži nešto staro, kao što su u Hanninom slučaju bili prekrasni zidovi koje je slučajno otkrila nakon skidanja tapeta te ih odlučila ostaviti upravo takvima, “golima”.

Uređenje i dizajn interijera

Uzevši u obzir osobni stil, ali poslove kojima se Hannah bavi, ne čudi da je interijer savršen; jednostavan, gotovo minimalistički s mnoštvom toplih detalja i pokojim unikatnim dizajnerskim komadom. Toplinu stanu pridodaju količina svijetla koja prodire kroz velike prozore te nježne, pastelne i svijetle nijanse koje dominiraju prostorom. Posebno je zanimljivo kako stan unatoč jednostavnosti i clean dojmu zrači nekom posebnom energijom i osobnošću, kao da svaki njegov kutak priča neku svoju priču.

Detalji, materijali i teksture

U nježnom prostoru ističu se neki veći komadi namještaja koji igraju značajniju ulogu u oblikovanju interijera, kao što su drveni stol u dnevnoj sobi, zanimljivi lusteri ili različiti stolci oko blagovaonskog stola, dok su tu i detalji koji upotpunjavaju priču, kao što su dekice, keramičke vaze, slike, knjige, svijeće i jastuci.

Posebnu čar daju pažljivo birani i kombinirani komadi različitih materijala; u stanu se kriju predmeti od drva, keramike i mramora pa do papira i tekstila. Hannah tako uspješno ostvaruje zanimljivu igru tekstura, nježnih boja i prirodnih tonova.

Za više fotografija ovog predivnog stana, kao i za dašak inspiracije pri uređenju vlastitog, posjetite Instagram profil Hannah Vranko.

Foto: Instagram Hannah Vranko

Učitati još
Zatvori